Skocz do zawartości

Microchip - Sample

Pomocna odpowiedź

BlackJack dzisiaj sam próbowałem zamówić sample u Microchip-a i tu d*pa 🤯 Trzeba, albo z adresu firmowego zarejestrowanego z Microchip-em, albo z maila .edu 😥 Jak byłem u nich jeszcze dwa tygodnie temu na stronie to nie było problemów 🤣 Mogłem już wtedy zamówić 😃

Trudno, trzeba sobie jakoś poradzić inaczej. Pozostaje Farnell, bo jest jeszcze RS, ale oni mi odpisali wprost że zaopatrują tylko firmy, i nie ma szans na zakup dla indywidualnego odbiorcy.

A szkoda 😕 i to wielka bo maja ogromny wybór i naprawdę atrakcyjne ceny. Ewentualnie odwiedzić jakiegoś znajomego profesora, czy nie mógł by ściągnąć na uczelnię, po starej znajomości ?

Jeśli pracujesz w branży elektronicznej to powinno dać radę jakoś na firmę zamówić próbki. Konto z mailem firmowym czy coś takiego. Nie jestem w tej sprawie ekspertem bo samemu korzystam po prostu z maila uczelnianego i nie mam żadnego problemu. Inną opcją jest dogadanie się z kimś do kogo próbki normalnie dochodzą, żeby je dla ciebie zamówił.

Jakbyście chcieli to niedługo będę miał spore ilości PIC'ów (18fXXXX nie pamiętam jakie dokładnie) z demontażu. ceny wyjątkowo niskie 😉

Jakbyście chcieli to niedługo będę miał spore ilości PIC'ów (18fXXXX nie pamiętam jakie dokładnie) z demontażu. ceny wyjątkowo niskie 😉

Listę jakąś zapodasz gdy już będziesz miał?

Lista musiała być z dokładnymi oznaczeniami, bo nie każdy PIC z demobilu nadaje się do powtórnego użytku. Są wersje OTP (chyba literka C w oznaczeniu jak dobrze pamiętam np. PIC18Cxx), z którymi nic się zrobić nie da, jedynie wersje F i LF do czegoś się nadają.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...