Skocz do zawartości

Inspiracje

Luuke

Pomocna odpowiedź

Tak od jakoś godzinki sobie siedzę nad Inventorem i kombinuję nad jakimś kształtem robota. Przyszło mi do głowy, że zapytam Was skąd czerpiecie inspiracje na kształty Waszych robotów? Czy jest to forma freestyle'u, nagłego olśnienia, przypadku? A może chcecie, aby kształty PCB coś przypominały? Jak sam dział sugeruje, rozmowa na luzie 🙂

To zależy jaki robot. W minisumo na przykład kształt jest pewnie dla większości jednym z priorytetów, który ustala się na początku, jak widać kształty minisumo są niezbyt skomplikowane.

Wydaje mi się, że jednak to sam projekt nieco ustanawia kształt, to, jakie mamy podzespoły, jak chcemy je umiejscowić.

Luuke, dokładnie freestyle. Ja mam ten problem, że nie umiem być konsekwentny w tworzeniu konstrukcji. Mam miliony pomysłów, wybieram kilka wchodzę do warsztatu, a wychodzę z całkiem inną np. ramą niż założyłem stworzyć. Ma to swoje + i -. Ale nie wiem czy to się kiedykolwiek zmieni. To jest tak jak z jazdą poza stokiem jedziesz po lesie gdzie nikt przed tobą nie jechał i nie wiesz czy za 10m będzie kilkumetrowa ścianka i spadniesz łamiąc deskę, ale to robisz i mimo, że na stoku jest kilkadziesiąt lepszych stylowo sportowców od ciebie, to i tak czujesz się jak mistrz świata, jeśli dojedziesz cało do celu (najgorsze jest to, że często nie wychodzi).

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.