Skocz do zawartości

[Dla początkujących] Budowa "trzeciej ręki"

klonyyy

Pomocna odpowiedź

Może na samej blasze by jeździło ale z tym ciężarkiem jest bardzo dobrze nawet na obu wyciągniętych ramionach umie utrzymać np.2-3płyty CD (testowałem 😉 )

Oczywiście lupy nie można wychylać za bardzo do przodu bo upadnie, ale to w ogóle nie przeszkadza 😉

Spoko, fajne wykonanie, tylko ze całość można kupić na allegro lub w dowolnym sklepie elektronicznym za 15-20 zł, a będzie o wiele solidniej wykonane i ma dowolną regulację wysokości oraz rozstawu i kąta krokodylków. Ale szacun, że Ci się chciało - ja poszedłem do sklepu i kupiłem za 15zł 😉 Choć wiem, że największą przyjemność sprawia zrobienie czegoś samego, to akurat "trzecią rękę" sobie darowałem. Co innego budowa robota - kupienie gotowego to nie to samo:P

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

Właśnie po to to robiłem żeby pokazać innym że nie trzeba kupować (chyba że tak jak Ty się chce 😉 ) Nie wszyscy mają sklep elektroniczny bardzo blisko domu 😉 Ale zgadzam się z Tobą co do robota.

Dodałem kolejny projekt ręki 😉

Wg mnie druga dużo lepsza, bo prostsza w budowie i bardziej funkcjonalna, ale pokombinowałbym jednak z inną podstawką, bo dla mnie nawet ta ze sklepowych jest zbyt lekka.

Ja także należę do tych, którzy wolą kupić nową za 15zł, ale jeśli jesteśmy w ekstremalnych warunkach i mamy tylko 2 krokodylki, kawałek druta i coś ciężkiego, to można takie coś zmajstrować (bez lupy).

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.