Skocz do zawartości

[Zainteresowanie] Faulhaber 1717t006sr

mog123

Pomocna odpowiedź

Siemano 🙂

Udało mi się nawiązać kontakt przez kolegę w USA i mam możliwość załatwienia "tanio" wspomnianych faulhaberków Mają wbudowany enkoder IE2-16 (niestety tylko takie mają...) ale cena jest mega atrakcyjna - razem z prowizją mojego kumpla wychodzi 200PLN/szt po sprowadzeniu do Polski. Warunek jest taki by zakupić minimum 7 sztuk. Ja bym wziął dwie (więc pozostaje znaleźć jeszcze chętnych na 5), ale wiem że to "tanio" to i tak drogo jak na Polskie warunki, ale dzielę się informacją bo może znaleźliby się chętni, biorąc pod uwagę że Botland zapłacił 1400 za 2 sztuki 😋

Pozdrawiam 🙂

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

enkoder IE2-16 (...) Botland zapłacił 1400 za 2 sztuki 😋

Tylko, że z IE2-512. Chyba troszkę różnicy jest 😉

A zważywszy na to, że IE2-512 kosztują drugie tyle co 1717006sr, to trochę średnia ta oferta 😉 tarczę można samemu wydrukować w większej roździelczości niż 16 impulsów..

W każdym bądź razie, dobrze że piszesz to ogłoszenie, bo może ktoś się skusi - są przecież MM które mają enkodery z równie małą rozdzielczością i dają radę.

Biorac pod uwage ze sam silnik od faulhabera kosztuje lekko 50euro + wysylka (ktora jest niebotyczna) to mysle ze 200zl za silnik z enkoderem z wliczona wysylka jest bardzo dobra cena. zawsze mozna zamontowac sobie na kolo dodatkowy enkoder a ten z silnika traktowac jako sprawdzajacy. ale rozumiem ze niektorzy beda mimo to narzekac 😋

Zważywszy na to, że proponujesz dokładnie to co można było do 30 marca kupić na ebay -> http://www.ebay.com/itm/Faulhaber-1717T006SR-Minimotor-/160770842162 ("Faulhaber 1717T006SR Minimotor", sprzedawca: 3kids-3animals) to nie jest to jakaś promocyjna oferta;) 10 sekund szukania i trafiłem na tą aukcję - 50$ za faulhaber-1717006SR + enkoder IE2-16. Po pierwsze z przesyłką to wyjdzie nawet taniej niż 200zł, a po drugie, nie musisz kupować zbiorowo 7 sztuk. Aukcja jest co prawda zakończona, ale ten sprzedawca wystawił ponownie te silniki, za 25$ ( http://www.ebay.com/itm/Faulhaber-1717T006SR-Minimotor-/160784471439#ht_500wt_1413) - na tej aukcji co prawda nie ma wymienionych parametrów enkodera, ale oczywiście pewnie chodzi o te same IE2-16. Szkoda tylko, że nie ma wysyłki do Polski, no ale kto teraz nie ma rodziny/znajomych w stanach? ;>

Widzialem ta aukcje, ale zeszlym razem jak go wystawial za 35$ to pisal ze ma tylko jedna sztuke, bo chyba tylko tyle sprzedaje - nigdzie nie napisal ze wiecej, dlatego ją zbyłem.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.