Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

Napisano

Cadet praktycznie gotowy więc czas zacząć robić przymiarki na następny sezon - Cadet ver. 2:

Podstawowe założenia:

Konstrukcja: Aluminium + Stal

Mikrokontroler: Atmega32A SMD

Napęd: Pololki

Mostki: TB6612 x2

Ogumienie: silikony

Zasilanie: Li-Po Turnigy 850mAh

Schemat:

Wrzucam od razu schemat. Wydaje mi się, że jest poprawny bo wzorowany na poprzedniku ale lepiej się upewnić:

(nieaktualny)

Płytka:

Ze schematów już widać, że będzie podwójna.

Najprawdopodobniej samoróbka.

Dokładnie jeszcze nie wiem ale większość tych lepszych silników ma prąd startu ~10A.

Daj przykład, bo nie widzę nigdzie silników które pobierają 10A i wejdą do minisumo. Pololu z serii 37D mają 5A...

Eee, bezszczotkowe się nie liczą 😋 Miałem na myśli DC.

[ Dodano: 07-06-2012, 18:25 ]

Szczotkowy 16A

A, tak, faktycznie, silniki z pojazdów modelarskich mają taki amperaż (nie wiem czy jest takie słowo) i wejdą do MS - ok, zwracam honor:)

• 1 miesiąc później...

Do pierwszego postu weszło parę drobnych zmian.

Próbował kto z was może użyć ołowiu jako podwozia? Nie byłoby to zbyt miękkie i problematyczne w obróbce?

tytuł: 2,0x100x200mm blaszka blacha ołowiana ołów balast

sprzedający: Twin_86

Komentarz dodany przez: Bobby

_allegro

poprawione

Będzie zdecydowanie zbyt miękkie - przy pierwszym spotkaniu z przeciwnikiem (jak nie wcześniej 😋 ) cała geometria poszła by się.. no, paść 😋

Carpe Diem chodzi Ci o blachę mosiężną? Jeśli tak, to nożycami potniesz 😉 Idzie fajnie zrobić, ale gorzej jeśli masz stary mosiądz. Pokrywa się ona patyną, a nią zmyjesz albo kwasem, albo nakładasz szczotkę metalową na multiszlifierkę i jazda! 😃

piotreks-89, Po co chcesz czyścić mosiądz z patyny.Z tego co pamietam to zabezpiecza ona przed dalszą korozją , pozatym ma fajny ciemno zielony kolor 😎

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...