Skocz do zawartości

Przekładnia pololu

Pomocna odpowiedź

Napisano

Mam pytanie wie ktoś lub może sprawdzic jaki moduł, średnice i ilośc zebów mają zebatki w przekładniach pololu? Uszkodziła mi sie przekładnia (nie pololu) i musze jakoś wstawic zebatke na zmiane, a znalezienie pasujących jest bardzo trudne. Sprawdzałem już serwa, zegarki, budziki, byłem u tokarza, przetrząsnołem warsztat i nic. Jeżeli te z polulu nie bedą pasowac musze zrobic je na zamówinie.

Myślę ,że było by łatwiej gdybyś podał urządzenie w którym ci ta zębatka padła (no chyba ,że to tajny projekt NASA 😅 )

Ten tajny projekt NASA to minisumo, ale przekładnie sprowadzałem z silnikiem. Chodzi o to, że w oryginalnej 2 zebatki były plastikowe, a reszta ze stali hartowanej wiec po pewnym czasie z plastikowych nic nie zostało. Chce zamienic je na metalowe potrzebuje zebatek pojedynczych (na wał silnika) o module 0,3 12 zebach i średnicy wew otworu 2mm.

Jedyne co mi przychodzi do głowy to zębatka atakująca w jakimś 9 gramowym serwie ale skoro mówisz ,że w serwach już szukałeś ...

Gall Anonim, żadna z zębatek pololu nie ma otworu 2mm, każda jest osadzona na ośce, albo jako całość z ośką. Do tego moduł jest na pewno mniejszy niż 0,3.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...