grajek_dlugi Kwiecień 24, 2015 Udostępnij Kwiecień 24, 2015 Witam Wszystkich. Właśnie zacząłem swoją przygodę z programowaniem. Jestem na etapie kompilacji w avr i pojawia mi się taki błąd Compiling C: led.c avr-gcc -c -mmcu=atmega8 -I. -gdwarf-2 -DF_CPU=8000000UL -Os -funsigned-char -funsigned-bitfields -fpack-struct -fshort-enums -Wall -Wstrict-prototypes -Wa,-adhlns=./led.lst -std=gnu99 -MMD -MP -MF .dep/led.o.d led.c -o led.o [color=red]led.c:5:1: warning: "F_CPU" redefined[/color] <command-line>: warning: this is the location of the previous definition [color=red]led.c:24: fatal error: opening dependency file .dep/led.o.d: No such file or directory[/color] compilation terminated. make.exe: *** [led.o] Error 1 > Process Exit Code: 2 > Time Taken: 00:04 na czerwono zaznaczyłem błędne wyrażenia, proszę o pomoc edit: Problem rozwiązany. Program nieprawidłowo tworzył plik Makefile w Win 8.1. Należy wkleić i zamienić plik podany poniżej do utils\bin w katalogu Winavr http://www.madwizard.org/download/electronics/msys-1.0-vista64.zip Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »