Skocz do zawartości

Kurs programowania uC AVR w C (WinAVR, Kurs AVR-GCC)

Treker

Pomocna odpowiedź

Sprawdzałem te programy, Proroka Wielkiego, na Atmega 8A , Attiny 13A,nie działają tak jak mi potrzeba,tj. nie zmieniają polaryzacji.

Natomiast program z Kursu AVR,Listing2.1, nie trzyma dokładnie czasu zmiany polaryzacji,dam 60 sekund ,a program zmienia polaryzację co około 40 sekund,w Atmel Studio 6 dałem optymalizację:Optymize for size (_Os) .Jak dam Symbols a w nim: F_CPU 1000000L,to po Debug,pokazuje się napis:No such file or directort,więc nie daję w symbol: F_CPU 1000000L,tylko optymalizację : tą na samej dole list tj. _Os. Przy 1 sekundzie miernik pokazuje dokładność duty cycle raz 49.9% ,potem 50%,na przemian,częstotliwość około 0.5 Hz.

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

Witam,
Jestem bardzo zainteresowany tym kursem i chciałbym zapoznać się z jego treścią, jednak od czwartku (tj. 30.10.2014) nie można wejść w "czytaj dalszą część artykułu" w poszczególnych częściach kursu. Proszę o pomoc

Kod błędu: ERR_CONNECTION_TIMED_OUT

Przeglądarka Google Chrome nie może wczytać strony internetowej, ponieważ oczekiwanie na odpowiedź serwera hobby.abxyz.bplaced.net trwa zbyt długo. Witryna może być wyłączona lub mogły wystąpić problemy z połączeniem internetowym.

Dokładnie opiszę o co mi chodzi, bo mogliśmy się nie zrozumieć.

Wchodzę na stronę kursu http://kursc.forbot.pl/;

Następnie wybieram Część 2. "czytaj";

Strona otwiera się normalnie. Na końcu wprowadzenia w każdą część jest informacja "Zapraszamy do zapoznania się z dalszą częścią artykułu." klikam w link i właśnie w tedy pojawia mi się ten błąd.

Ra-v, rozumiem, ale odtwarzałem dokładnie te same czynności. Linki przenoszą mnie do działających stron z kursem. niestety pełne części kursu nie znajdują się na serwerze Forbota i nie mam do nich dostępu, aby zweryfikować sprawę dokładniej.

Mi również wszystko działa.

Twój błąd może być spowodowany problemami z routingiem z Twojej lokalizacji. Być może były jakieś utrudnienia w węźle, przez który łączyłeś się z serwerem. Zazwyczaj takie błędy powinny samoistnie zniknąć w ciągu 24h (czy to przez naprawę czy to przez wygaśnięcie cache w routerach i puszczeniem ruchu inną ścieżką).

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.