Skocz do zawartości

Programator wybór oraz kilka pytań

Pomocna odpowiedź

STK500v2 a tym usb roznica ponad 70 zl a to juz troche jest nie chcial bym czegos zepsuc. a pozniej plakac

czyli roznica STK500v2 ze wszystko jest w 1 programie?

AVR Studio, z tego co pamiętam

Zadajesz zbyt dużo "googlowych" pytań.

Zastanawia mnie jedno a dokladniej jezyk ktory bedzie najlepszy znam visual basica ale c juz wogole cos prostego a zarazem optymalnego

Nie mam pojęcia, który umiesz, a którego nie umiesz. Stosuj znaki interpunkcyjne. Jeśli nie umiesz tworzyć zdań wielokrotnie złożonych - pisz krótkie, jednowątkowe zdania.

dlaczego musze uzywac az 3 programow , 1 wiadomo jezyk , 2 wgrywanie i formatowanie oraz 3 do jakies grafiki

Nie mam pojęcia o jakie programy Ci chodzi. Potrzebujesz kompilator, a do niego coś, co wrzuci program do mikroprocesora. W większości wszystkie te narzędzia są zawarte w jednym pakiecie (np. AVR Studio). Grafiki? Może chodzi Ci o projektowanie płytki, itp.? Eagle. Dalej odpalasz google i szukasz.

Pisal bym znaki interpunkcyjne lecz telefon nie ma takiej mozliwosci. jak narazie to chyba wszystkie odpowiedzi na moje pytania zostaly spelnione

na start lepszy bedzie c czy avr

A może płytka z ft232 i do tego avrdude? Od razu masz konwerter usb-uart i programator AVR nie wymagający programowania samego siebie. Poszukaj w necie (konkretnie na elektrodzie) hasłem "programator avr usb ft232 bit banging" 🙂 Wystarczy do tego byle przejściówka na ft232, która ma wyprowadzone odpowiednie piny. I popraw linki, bo twoje posty są niezgodne z regulaminem (potraktuj to jako ostrzeżenie 😉 ).

Co do c i avr: mylisz pojęcia. AVR to rodzina mikrokontrolerów, a C to język programowania.

C - język programowania

AVR - to jest rodzina mikrokontrolerów

GOOGLE GOOGLE GOOGLE GOOGLE GOOGLE GOOGLE GOOGLE!

Jaki masz telefon? Podaj model.

DOWN:

Asemblaż, lol xD

Oki teraz juz rozumiem

ps Mars 5 lat androida szkoda mi gwarancji na zmiane softu zablokowany bt uniemozliwia flashowanie kernelu czyli nie oddal bym go juz , a raz mi juz padl xS

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...