othar Napisano Grudzień 12, 2012 Udostępnij Napisano Grudzień 12, 2012 Witam,chciałbym komuś zapłacić za sprawdzenie programu, który napisałem oraz zlecić wykonanie płytki wraz z zakupieniem i wlutowaniem elementów. Niestety nie mam z kim skonsultować programu i aktualnie nie mam czasu by samemu uczyć się ładnie i skutecznie lutować. Wszystko co już mam gotowe, oczywiście mogę przekazać. Urządzenie jest oparte o KAmodBTM222 ten element przekażę. Chętnych [najlepiej z Warszawy] proszę o kontakt: othar.pl@gmail.com Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
othar Grudzień 14, 2012 Autor tematu Udostępnij Grudzień 14, 2012 Nikt się nie rzucił, to może napiszę coś więcej. Program i płytka - pisałem o tym w dziale dla zupełnie zielonych. Nie jest skomplikowany: z modułu BT dostaje liczbę od 0 do 9 i wykonuje odpowiedni ruch. Płytka którą projektowałem miała być uniwersalna, ale docelowo chciałem zrobić "dedykowaną" Istnieje oczywiście możliwość zmiany programu, ponieważ pierwotnie miał on korzystać z elektroniki odblokowanych serw. Napisałem, że najlepiej z Warszawy, ale jak ktoś nie mieszka w Warszawie, to też może. Czas wykonania, to najchętniej do 6. stycznia. Dla Was, to nie będzie trudne, a ja obiecuję poprawę, jak tylko będę miał więcej czasu. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
nes86 Grudzień 15, 2012 Udostępnij Grudzień 15, 2012 Pewnie nikt się nie rzuca bo skończy się tak jak z wieloma podobnymi tematami, gdy okazuje się, że zleceniodawca chciał się zmieścić w kwocie 200zł. Zrobiłeś chociaż zgrubną kalkulację ile to będzie kosztowało: Sprawdzenie programu (i pewnie napisanie go od nowa) - powiedzmy 50 godzin Zaprojektowanie schematu i płytki - powiedzmy 16 godzin Dobór elementów, lutowanie i uruchamianie - 4 godziny Cena roboczogodziny, przyjmijmy 30zł (może jakiś student zgodzi się za tyle pracować). (50+16+4)*30 = 2100zł Jesteś w stanie tyle zapłacić? Napisz, że tak to może znajdą się chętni. Oczywiście muszę dodać na końcu, żeby uprzedzić protesty i pytania. Powyższe szacunki nie są zawyżone, są mocno zaniżone. 1 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
othar Grudzień 23, 2012 Autor tematu Udostępnij Grudzień 23, 2012 Fakt, tak tego nie kalkulowałem. I bardzo dziękuję Ci za tą wypowiedź. Przemyślę problem jeszcze raz i może wyjdę z propozycją samego wykonania płytki. To jest dla mnie największy problem, bo nigdy nikt mnie tego nie uczył 🙁 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
Pomocna odpowiedź