othar Napisano Grudzień 12, 2012 Udostępnij Napisano Grudzień 12, 2012 Witam,chciałbym komuś zapłacić za sprawdzenie programu, który napisałem oraz zlecić wykonanie płytki wraz z zakupieniem i wlutowaniem elementów. Niestety nie mam z kim skonsultować programu i aktualnie nie mam czasu by samemu uczyć się ładnie i skutecznie lutować. Wszystko co już mam gotowe, oczywiście mogę przekazać. Urządzenie jest oparte o KAmodBTM222 ten element przekażę. Chętnych [najlepiej z Warszawy] proszę o kontakt: [email protected]
othar Grudzień 14, 2012 Autor tematu Udostępnij Grudzień 14, 2012 Nikt się nie rzucił, to może napiszę coś więcej. Program i płytka - pisałem o tym w dziale dla zupełnie zielonych. Nie jest skomplikowany: z modułu BT dostaje liczbę od 0 do 9 i wykonuje odpowiedni ruch. Płytka którą projektowałem miała być uniwersalna, ale docelowo chciałem zrobić "dedykowaną" Istnieje oczywiście możliwość zmiany programu, ponieważ pierwotnie miał on korzystać z elektroniki odblokowanych serw. Napisałem, że najlepiej z Warszawy, ale jak ktoś nie mieszka w Warszawie, to też może. Czas wykonania, to najchętniej do 6. stycznia. Dla Was, to nie będzie trudne, a ja obiecuję poprawę, jak tylko będę miał więcej czasu.
nes86 Grudzień 15, 2012 Udostępnij Grudzień 15, 2012 Pewnie nikt się nie rzuca bo skończy się tak jak z wieloma podobnymi tematami, gdy okazuje się, że zleceniodawca chciał się zmieścić w kwocie 200zł. Zrobiłeś chociaż zgrubną kalkulację ile to będzie kosztowało: Sprawdzenie programu (i pewnie napisanie go od nowa) - powiedzmy 50 godzin Zaprojektowanie schematu i płytki - powiedzmy 16 godzin Dobór elementów, lutowanie i uruchamianie - 4 godziny Cena roboczogodziny, przyjmijmy 30zł (może jakiś student zgodzi się za tyle pracować). (50+16+4)*30 = 2100zł Jesteś w stanie tyle zapłacić? Napisz, że tak to może znajdą się chętni. Oczywiście muszę dodać na końcu, żeby uprzedzić protesty i pytania. Powyższe szacunki nie są zawyżone, są mocno zaniżone. 1
othar Grudzień 23, 2012 Autor tematu Udostępnij Grudzień 23, 2012 Fakt, tak tego nie kalkulowałem. I bardzo dziękuję Ci za tą wypowiedź. Przemyślę problem jeszcze raz i może wyjdę z propozycją samego wykonania płytki. To jest dla mnie największy problem, bo nigdy nikt mnie tego nie uczył
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »