andiks Napisano Sierpień 26, 2013 Udostępnij Napisano Sierpień 26, 2013 Witam 2 dni temu ukończyłem budowę mojego pierwszego robota gąsienicowego, użyłem w nim: -2 przerobione serwa micro sg90 -łańcuch rowerowy -4x zębatka rowerowa od przerzutki 11 zębów -obudowa z aluminium Jest to mała konstrukcja o długości ok. 20cm szerokości 13cm, pokonuje mniejsze przeszkody jeździ z odpowiednią prędkością pokonuje przeszkody o wysokości ok 3,5cm filmik przedstawia test https://www.youtube.com/watch?v=YHqEArEuBM8 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Mechano Sierpień 26, 2013 Udostępnij Sierpień 26, 2013 Jest w tym jakaś elektronika? Bo mechanika zrobiona bardzo ładnie. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
andiks Sierpień 26, 2013 Autor tematu Udostępnij Sierpień 26, 2013 elektroniki nic praktycznie nie ma tylko przewody zasilanie serw to bateria 4,5V płaska i podprowadzone kable, planuje zrobić zdalne sterowanie Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Sierpień 27, 2013 Udostępnij Sierpień 27, 2013 Do robota mu jeszcze daleko, ale konstrukcja ciekawa. Masz teraz nad czym dalej pracować 😉 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
andiks Sierpień 27, 2013 Autor tematu Udostępnij Sierpień 27, 2013 nom 🙂 to było na próbę planuje większy, mocniejszy i bardziej "ogarnięty" no i oczywiście bezkablowy 😉 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »