Skocz do zawartości

[Micromouse, Linefollower] 2in1 - Pierwsza konstrukcja smd

Pomocna odpowiedź

Możesz, tylko dla bezpieczeństwa zastosuj złącze, które nie pozwoli na odwrotne podłączenie. Do tego podczas ucinania kabla odcinaj je po jednym. W przypadku ucinania całej wtyczki możesz szczypcami/nożem zrobić zwarcie.

Użyj kwarc tht - mniejszy footprint. Rozłóż procka na środku i to powinno pozwolić Ci zrobić całą mysz symetryczną. Chyba że wycięcie jest specjalnie pod ten czujnik z myszki?

Tak, dziura jest do czujnika z myszki, będzie to fragment płytki myszki wraz z obudową aby czujnik był w odpowiedniej pozycji. Ta obudowa w zasadzie będzie stanowiła główny i jedyny (poza kołami) punkt podparcia, powierzchnia będzie dość duża więc nie powinno być problemów wynikających z asymetryczności wagowej.

Masę oczywiście rozleję, jednak w celu ukazania połączeń jeszcze tego nie zrobiłem.

Pozostaje posprawdzać jeszcze raz wszystkie połączenia ze schematem wymiary i wysyłać płytkę do druku.

Aha przypomniało mi się, to normalne że przy tych filtrach RC przy switchach Eagle każe mi połączyć pola tego samego rezystora? Oczywiście olałem to ale może ktoś wie dlaczego tak się dzieje?

Musiałeś coś namieszać na schemacie. Podczas projektowania PCB z dobrym schematem, takie cuda nie mają prawa się dziać.

Miałeś rację, po prostu linia przed i po rezystorze tak samo się nazywała.

[ Dodano: 13-09-2013, 17:57 ]

Jaką wartość "Isolate" dla tak gęsto upakowanej płytki?

Sen, o co konkretnie Ci chodzi z tymi przelotkami? Prowadzisz ścieżkę, zmieniasz warstwę i się sama pojawia 🙂

Mi się właśnie nie pojawia dlatego dodaje je ręcznie ale na oko sobie je ustawiłem i się zastanawiam czy nie ma jakiś w bibliotekach

Hmm same się robiły jak przechodzę na drugą stronę, ustawiłem tylko otwory na 0,3mm.

Dotarły już do mnie prawie wszystkie komponenty i dobrze że nie wysłałem płytki wcześniej bo moje złącze ffc ma pady w jednej linii a nie w dwóch więc muszę podmienić.

• 4 tygodnie później...

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...