Skocz do zawartości

[C] Program do sterowania serwem-micro maestro6-kanałowy

pablo_222

Pomocna odpowiedź

Witam, mam problem . Wykorzystałem ten sterownik - Popolu Micro Maestro 6kanowy do sterowania serwem użytym w moim projekcie. Projekt to wykonanie chwytaka. Tylko że teraz muszę sam napisać jakiś prosty program w Języku C (nie mogę tylko opierać się na tym dołączonym) do sterowania tym serwem i wykorzystujący funkcje dostarczone przez producenta . I mam pytanie czy jest taka możliwość (napisania sterowanie w języku C, bez korzystania z dołączonego oprogramowania) ?

Prosiłbym o pomoc, bo nie wiem co robić z tym dalej ...

Nigdy nie interesowałem się tym kontrolerem, ale przypadkiem nie wiązałoby się to z przeprogramowaniem PIC`a? To już chyba lepiej zrobić samemu taki kontroler i do tego programowy PWM.

Nigdy nie interesowałem się tym kontrolerem, ale przypadkiem nie wiązałoby się to z przeprogramowaniem PIC`a? To już chyba lepiej zrobić samemu taki kontroler i do tego programowy PWM.

Po co przeprogramowywać PIC'a ? Przecież masz dostępny port komunikacyjny RS232 lub USB.

Co do pytanie kolegi zainteresuj się kursem pisania aplikacji na RS232 który jest na FORBOCIE.

Jeżeli chodzi o programowanie wszystko jest w dokumentacji producenta na stronie Pololu.

Racja, nie ma takiej potrzeby 😅. Dopiero teraz przyjrzałem się mu dokładniej. Wystarczy znać odpowiednie komendy i wysyłać je do kontrolera.

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.