Skocz do zawartości

Xytronic 369

Pomocna odpowiedź

Napisano

Witam, chciałbym kupić jakąś dobrą stacje lutowniczą i z tego co czytałem na forum dobrze mówicie o xytronic 369. Znacie jakiś zaufany sklep gdzie można ją kupić ewentualnie co polecacie do 280zł?

P.S. To co jest na forum na ten temat jest już trochę stare.

Pozdrawiam

Przeklejka z shoutboxa, ku potomności:

cybermech: Witam, znacie jakiś zaufany sklep gdzie można kupić stacje Xytronic 369?

cybermech: ewentualnie jaką polecacie, czytałem to co jest na forum, ale do końca pewien nie jestem

Marooned: Ja swoją 369 kupiłem w ndn, ale ten model wyszedł już z użycia o ile wiem. Jak ojcu kupowałem, to już 136 ESD (kolba na 24V a nie 230V).

cybermech: a jak się spisuje ta 136 ESD?

Treker: Skarg na nią nikt na forum chyba do tej pory nie zgłaszał, przynajmniej nie kojarzę 😉

Marooned: Ojciec też skarg nie zgłaszał 😉

• 4 miesiące później...

Co sądzicie o tej stacji? W sumie podobna do tych co wy prezentujecie a te modele ciężko coś dostać.

ZHAOXIN 936D ESD

dvd, będzie działać, ale nie spodziewaj się fenomenalnej jakości. Jednak jak na hobbystyczne zabawy będzie wystarczająca 🙂

Ja mam tego Zhaoxin'a 936D od dwóch lat i sprzęcik sprawia się naprawdę dobrze. Co prawda często używany nie jest, ale jak przyjdzie czas pracy, to działam na tej stacji wiele godzin. Od razu zaopatrz się w kilka innych grotów niż ten dołączony do zestawu. Ja najczęściej używam takiego ściętego (jak płaski śrubokręt) o średnicy końcówki 0,8mm. Bardzo uniwersalny grot. Polutujesz nim praktycznie wszystko. Dobrze jest też mieć grot w kształcie "noża", bo czasami brakuje tej stacyjce mocy. Dobrze trzyma ciepło, więc elementy wymagające mocniejszego podgrzania też uda się przylutować.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...