Goku Napisano Luty 6, 2009 Udostępnij Napisano Luty 6, 2009 Mam problem. Nie wiem co kupić , a chce zacząć coś majstrować 🙂 . Proszę mógł by mi ktoś coś doradzić ? Mam 50 zł (na części) , silniczek, i bateryjki 🙂 Z góry dzięki 😉 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Sabre Luty 6, 2009 Udostępnij Luty 6, 2009 To twój pierwszy post na diodzie, wypadałoby się przywitać, nie sądzisz? Przeczytaj sobie ten temat. 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Kaytec Luty 6, 2009 Udostępnij Luty 6, 2009 Sabre, nie przesadzaj że każdy nowy user ma się przywitać na forum 😉 Pierwszy raz słyszę coś takiego 😉 Według mnie powitanie nowych użytkowników jest bez sensu. GOKU, zakup sobie jakiegoś kita z AVT (roboty). Zależy jeszcze czy masz jakieś umiejętności i wiedzę, wtedy za 50 zł możesz spokojnie zbudować jakiegoś line followera etc, poczytaj forum, jest kilka konstrukcji, schematów, kosztorysów. Pozdrawiam. 2 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Goku Luty 6, 2009 Autor tematu Udostępnij Luty 6, 2009 Dzięki Wielkie 😉 Pozdrawiam. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
McRancor Luty 6, 2009 Udostępnij Luty 6, 2009 A sprzęt do lutowania masz? Czy kompletnie nic? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
mskojon Luty 6, 2009 Udostępnij Luty 6, 2009 Właśnie, za 50zł to nie wiem czy kupisz dobre wyposażenie. Jeśli nie masz kompletnie nic to lepiej pozbieraj jeszcze z 50 i kup sobie dobre narzędzia. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Goku Luty 6, 2009 Autor tematu Udostępnij Luty 6, 2009 Mam wszystko prócz odsysacza do cyny i szczypców płaskich. 😉 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Kanday Luty 7, 2009 Udostępnij Luty 7, 2009 Jak na poczatek to radze Ci kupić Płytka Stykowa i zamiast wydawania pieniedzy na rozne narzedzia i podzespoly elektroniczne duzo czytaj. Jezeli w ogole nie masz pojecia o elektronice to kup czasopismo "Elektronika dla nieelektronikow 1/2006" Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Zielony Marzec 22, 2009 Udostępnij Marzec 22, 2009 Mam Pytanie Czy do zrobienia pierwszego robota robota nada sie: 8 Diodek led Atmega8 dip16 + podstawka Mostek h L293 DNE L293DNE sterownik silnika krokowego Programator ISP STK200/300 RoHS AVR ATMEL (STK200) Bateria 9v Najlepiej 2 na potem PŁYTKA UNIWERSALNA 220uF na 16V 3 kondensatory ceramiczne 100nF stabilizator napiecia na 5V 1A 1000uF na 16V Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Nawyk Marzec 22, 2009 Udostępnij Marzec 22, 2009 Do robota przydał by się jakiś silnik/serwo... Z tego co masz, to możesz nauczyć się programować robiąc np listwę z mrugającymi diodami. Jeśli masz jakieś silniki to możesz zrobić pojazd, który wykonuje zaprogramowaną sekwencję ruchów, czyli np. jedzie do kuchni i zawraca 😉 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »