Skocz do zawartości

Zakupy w MS ELEKTRONIK

Pomocna odpowiedź

Też kupowałem i też dzwonili bo byli zdziwieni, że tylko jeden scalaczek biorę 😉

Bo to hurtownia jest z założenia... nie lubią małych, lub pierdułkowatych zamówień, jak bierzesz duże ilości, albo nietypowe układy to nie ma żadnego problemu.

• 1 miesiąc później...

Witam. Może ja się wypowiem na temat sklepu Ms-elektronik:

kupuję u nich już prawie 5 lat, rocznie na ponad 15 tys zł i ostatni rok to tragedia... zamawiam element a dostaję coś innego, zamawiam towar np. wart 3zł*100szt a jak dostaję to z ceną 9zł bez info o zmianie ceny!!! Stan magazynowy jest tragiczny, przy jednym zamówieniu czasami towar dostaję przez 1,5 miesiąca po 5 przesyłek.... Odnoszę wrażenie że dzieje się z nimi źle, może mój opiekun (już drugi) jest nieodpowiedzialny i lekceważąco podchodzi do sprawy.

Zastanawiam się nad zmianą dostawcy, rozmawiałem z TME i na start zaproponowali mi całkiem inny cennik niż oficjalny i jest bardzo korzystny.

TME to solidna firma, jeżeli dodatkowo miałbyś lepszy cennik to ja bym się nie zastanawiał. Zamawiałem co prawda kilka razy, ale przy każdym elemencie pisze ilość sztuk w magazynie, jeżeli wszystkie części są na magazynie to przesyłka przychodzi ekspresowo (zamówienie do 15 -> następny dzień, po 15 -> 2 dni). Zamawiałem dość nietypowe ilości (22 tulejki dystansowe na przykład) i nie zdarzyły mi się żadne pomyłki.

Ja również mam pozytywne doświadczenia z TME, zwłaszcza w kwestii zgodności informacji na stronie z faktycznym stanem magazynów. Co prawda przy zamówieniach elementów rzędu po kilkuset sztuk danego typu rzadko kiedy docierała dokładna ich liczba - ale jeszcze nigdy nie było ich mniej niż zamawiałem 🙂 Do tego solidny kurier, który nie zostawia bez porozumienia paczki u sąsiadów (co zdarzało mi się w innych firmach, mimo, że mieli mój telefon), błyskawiczna dostawa i świetne zabezpieczenie paczki.

Trochę inaczej wypada sprawa z zamówieniami detalicznymi - wyższe ceny podzespołów + kurier, który swoje kosztuje... Do drobnych zakupów polecam firmę Lispol tudzież użytkownika "lisiu" na allegro, ale te informacje już się przewijały wielokrotnie 😉

Gość
Ten temat został zamknięty.
  • Utwórz nowe...