Skocz do zawartości

Zaczytanego 2015! Tysiące eBooków do -90%

Komentator

Pomocna odpowiedź

html_mig_img
Początek nowego, 2015 roku przyniósł kolejną edycję promocji, z której sporo osób skorzystało rok temu. Przez najbliższe 24h na eBookPoint znaleźć można ebooki oraz audibooki w bardzo atrakcyjnych cenach - nawet do -90%. Szczegóły w rozwinięciu wpisu!

UWAGA, to tylko wstęp! Dalsza część artykułu dostępna jest na blogu.

Przeczytaj całość »

Poniżej znajdują się komentarze powiązane z tym wpisem.

Całkiem fajna promocja 🙂 Generalnie nie lubię czytać książek w wersji elektronicznej, ale w takiej cenie można się skusić na drobny zakup. Jednakże złożenie zamówienia to droga przez mękę. Wymaga to ogromu cierpliwości, gdyż serwery nie dają rady. Z pobraniem zakupionego e-book'a radzę poczekać do jutra - prędkość pobierania waha się między 3,9kb/s, a 11kb/s (z czego większość czasu i tak się nic nie pobiera...) 😋

piotreks-89, racja, mimo zwiększonej ilości serwerów są problemy techniczne. Chyba najbardziej obciążające jest generowanie odpowiednich formatów po zakupie. W promocji biorą również udział normalne książki, nie tylko techniczne, więc zainteresowanie jest olbrzymie 🙂

Co ustrzeliłeś? Ja przymierzam się do jakiegoś kursu Pythona, np. tego.

Z tego, co wyczytałem, to w zeszłym roku była podobna sytuacja z przeciążeniami 🙂 Oby takie promocje przyczyniły się do zmniejszania cen e-booków, bo póki co są trochę za drogie.

Ja ustrzeliłem "Elektronikę dla Bystrzaków". Szukałem pozycji, z której nauczę się czystej elektronicznej teorii (obliczenia, twierdzenia itp.). Przypuszczam, że tutaj tego nie znajdę, ale zobaczymy. Wiele nie stracę, jeśli już 🙂 Kto wie, może napiszę recenzję 😉

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

Treker, właśnie szukam czegoś bardziej zaawansowanego. Podstawy mam dobrze ugruntowane (przynajmniej tak mi się wydaje 😋 Zależy też, jak interpretować "podstawy") , a chciałbym poszerzyć wiedzę. Dzięki 🙂

Z tego co pamiętam, w książce, którą Ci podałem było właśnie sporo miejsca poświęcone na rzeczy typu "Zadanie - obliczenia - odpowiedź".

Jak chodzi o Pythona, to moge polecic (programistom C):

http://ebookpoint.pl/ksiazki/python-wprowadzenie-wydanie-iv-mark-lutz,pytho4.htm

Nawet nie pytajcie jaki jestem zly ze kupilem poza promocja...

Z ciekawych ksiazek, polecalbym jeszcze C++

http://ebookpoint.pl/ksiazki/jezyk-c-kompendium-wiedzy-bjarne-stroustrup,jcppkw.htm

Jaką książkę polecicie do nauki programowania androida? Nie programowałem w javie, więc fajnie jakby książka miała jakiś wstęp dla zielonych i coś w miarę świeżego, żeby było np. o android studio, chociaż IDE to najmniejszy problem.

No i może coś z C#. Będę musiał napisać w pracy apkę z pracą na pliku graficznym (zaznaczanie fragmentów zdjęcia itp.) jest coś takiego? Bazy danych itp. mnie nie interesują.

Ciężko teraz poszukać czegoś nowego jak się wcześniej nie znało tytułów :/

Strona księgarni ledwo działa, dlatego postanowiłem podlinkować najchętniej wybierane, przez innych użytkowników, książki o elektronice (kliknięcie na obrazek przenosi Was od razu na stronę książki):

budrob.jpg budros.jpg nicpro.jpg elebys.jpg

jcmikr.jpg eleodp.jpg prelek.jpg ardupp.jpg

avrukp.jpg avrppr.jpg pytho4.jpg androp.jpg

cshru3.jpg jcppkw.jpg raspnp.jpg rasppy.jpg

Mała aktualizacja i bardzo dobra wiadomość. Promocja wzbudziła tak duże zainteresowanie, że sparaliżowała serwery księgarni. W związku z tym promocja na książki GW Helion została przedłużona do 03.01 włącznie. Niestety nie obejmuje ona już książek z innych wydawnictw. Jednak z naszego punktu widzenia najciekawsze są właśnie pozycję od Helionu.

Teraz można już spokojnie przejrzeć całą ofertę Helionu.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.