Skocz do zawartości

DJI Phantom 2 + gimbal + GoPro + FPV - Podsumowanie

Pomocna odpowiedź

Napisano
html_mig_img
Minęło już kilka tygodni, podczas których miałem okazję obserwować moją okolicę z lotu ptaka. Wszystko dzięki DJI Phantom 2 wraz z odpowiednim sprzętem wideo.W tym wpisie skupie się na rejestrowanym i transmitowanym obrazie.

UWAGA, to tylko wstęp! Dalsza część artykułu dostępna jest na blogu.

Przeczytaj całość »

Poniżej znajdują się komentarze powiązane z tym wpisem.

• 7 miesiące później...

Witam serdecznie,jestem tu nowy i chciałbym się czegoś dowiedzieć.

Jestem szczęśliwym posiadaczem phantoma 2 niestety jeszcze nie dokupiłem gimbala,chciałbym podłączyć pod niego swoją kamerkę gopro hero 3 wszystko nie wydaje się zbyt skomplikowane ale mam pewne obawy a mianowicie chodzi mi o przekaz obrazu z kamery na jakieś urządzenie.Testowałem połączenie Wifi z ciekawości i okazało się że obraz jest przenoszony z opóźnieniem..:/ testowałem to na różnych urządzeniach i efekt był taki sam.I teraz moje pytanie,jak to się ma do phantoma? Z tego co mi wiadomo obraz jest przekazywany przez jakiś transmiter,czy po podłączeniu go obraz będzie przekazywany od razu??? Proszę o szybką odp 🙂 Robert

theelvis94, z tego, co wiem, to transmisja obrazu przez WiFi może wręcz generować problemy z komunikacją między samym Phantomem, a pilotem. Lepiej skorzystać z modelarskich transmiterów - w obrazie nie zauważyłem znaczących opóźnień.

theelvis94, z tego, co wiem, to transmisja obrazu przez WiFi może wręcz generować problemy z komunikacją między samym Phantomem, a pilotem.
Jako ciekawostkę podam, że jak w pokoju odpalałem radio (2,4GHz), to komunikacja WiFi siadała prawie całkowicie. Za pierwszym razem pół godziny próbowałem się zalogować do routera by zobaczyć co się dzieje 😉

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...