Treker (Damian Szymański) Napisano Styczeń 17, 2015 Udostępnij Napisano Styczeń 17, 2015 Jakoś ostatnio tak się złożyło, że tu zaciąłem się nożykiem, tam zahaczyłem o frez, tu dotknąłem kleju i w efekcie na każdej dłoni mam kilka nieprzyjemnych "ubytków". Kiedyś, dawno, dawno temu widziałem, że można było kupić takie cieniutkie, miękkie warsztatowe rękawiczki. Nie mam zamiaru łapać latających noży, wystarczy mi, że będą trochę mocniejsze od jednorazowych gumowych rękawiczek. Ma ktoś namiary na coś w tym stylu? Nie chce rękawiczek jak poniższe, bo są "twarde" na palcach i nie da się w nich praktycznie nic precyzyjnego robić. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
mosi2 Styczeń 17, 2015 Udostępnij Styczeń 17, 2015 Ja w warsztacie nie używam żadnych rękawiczek, bo wtedy tracę czucie w dłoniach 😅 Ale do pracy mam takie: http://www.toya24.pl/rekawice-robocze-10-poliester-poliuretan.html?utm_source=okazje.info&utm_medium=referral&utm_campaign=okazje.info Są stosunkowo cienkie, więc da się w nich w miarę swobodnie pracować 😉 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
AE Styczeń 18, 2015 Udostępnij Styczeń 18, 2015 Przy pracach z obracającymi się elementami lepiej nie używać rękawiczek. Jak frez, tarcza je wciągnie to może być jeszcze gorzej niż bez nich. Jeśli chodzi o same rękawiczki to w pracy używamy takich jak te poniżej (nie wiem czy konkretnie tej firmy, ale są bardzo podobne i oczywiście ESD): Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Styczeń 18, 2015 Autor tematu Udostępnij Styczeń 18, 2015 mosi2, te, które pokazałeś są gumowane, więc pewnie sztywne 🙂 AE, czegoś takiego szukałem 🙂 Mam teraz w domu jedne rękawiczki ESD, ale są sztywne. Te, które pokazałeś wyglądają na miękkie. Zdaje sobie sprawę, że przy obracających się elementach wskazana jest praca bez rękawiczek. Akurat mój przykład skaleczenia się frezem dotyczył wyłączonego narzędzi w statywie 🙄 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
Mechano Styczeń 18, 2015 Udostępnij Styczeń 18, 2015 A czy te miękkie rękawiczki są gumowe i tak pachną? W rękawiczkach głównie przeszkadza mi zapach, którego potem trudno się pozbyć. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
AE Styczeń 19, 2015 Udostępnij Styczeń 19, 2015 Tutaj jest dokładniejszy opis: http://sklep.abook.com.pl/product_info.php?products_id=140&osCsid=b48e7cb05488f1991237777d96e8d Ogólnie nie czuć ich jakoś tragicznie. Jeśli chodzi o mnie to czuć dalikatnie zapach jak przyłoże do nosa i się sztachnę 😋 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »