prezes Napisano Grudzień 17, 2015 Udostępnij Napisano Grudzień 17, 2015 Jakich elementów potrzebuję, żeby zrobić sterowanie bramą garażową uchylną? Na Allegro znalazłem coś takiego PIFACE - PiFace Digital 2. Od razu mówię, że nie potrafię programować. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Grudzień 17, 2015 Udostępnij Grudzień 17, 2015 prezes, a chcesz się nauczyć? Bo jak nie to najlepiej zlecić to komuś innemu... Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
prezes Grudzień 17, 2015 Autor tematu Udostępnij Grudzień 17, 2015 prezes, a chcesz się nauczyć? Bo jak nie to najlepiej zlecić to komuś innemu... Chce się nauczyć, ale to trochę potrwa. A jaka cena, mniej więcej wyniesie za zrobienie takiego sterowania. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
marek1707 Grudzień 17, 2015 Udostępnij Grudzień 17, 2015 Naprawdę chcesz wyceny, żeby komuś zapłacić za zrobienie? Przecież to wyjdzie 10x drożej niż być kupił gotowy zestaw do sterowania bramą. Jest tego całe mnóstwo, do wyboru do koloru a z produkcją seryjną żaden projekt jednostkowy nie wygra. Jeśli masz pojęcie o elektryce i automatyce (przekaźniki, styczniki, napędy, krańcówki) to kup gotowy zestaw zdalnego sterowania z wyjściem przekaźnikowym lub npn i zrób do tego automatykę samego przesuwania plus jakaś lampa do sygnalizacji. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
prezes Grudzień 18, 2015 Autor tematu Udostępnij Grudzień 18, 2015 Naprawdę chcesz wyceny, żeby komuś zapłacić za zrobienie? Przecież to wyjdzie 10x drożej niż być kupił gotowy zestaw do sterowania bramą. Jest tego całe mnóstwo, do wyboru do koloru a z produkcją seryjną żaden projekt jednostkowy nie wygra. Chodzi mi właśnie o gotowy zestaw do samodzielnego montażu, tylko nie wiem gdzie szukać. Google pokazuje tylko firmy komercyjne a tam ceny są kosmiczne. Może podrzuciłbyś jakiegoś linka? Jeśli masz pojęcie o elektryce i automatyce (przekaźniki, styczniki, napędy, krańcówki) to kup gotowy zestaw zdalnego sterowania z wyjściem przekaźnikowym lub npn i zrób do tego automatykę samego przesuwania plus jakaś lampa do sygnalizacji. O elektryce mam pojęcie z automatyką trochę gorzej - w miarę dobrze posługuję się silnikiem do bram zewnętrznych wyposażonych w przekaźnik krańcowy. Znalazłem coś takiego http://jbpartner.pl/pl/p/Zestaw-zdalnego-sterowania-4-kanalowy-zasieg-1000m/386 - tylko jak to połączyć z RasberryPi Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »