Komentator Napisano Kwiecień 22, 2016 Udostępnij Napisano Kwiecień 22, 2016 Roborace, to nowy projekt Formuły E - wyścigi autonomicznych bezzałogowych samochodów. Pierwsze zawody zostaną rozegrane w 2017 roku. Wszystkie pojazdy będą wykorzystywały nową technologię firmy Nvidia - Drive PX 2, która m.in. umożliwi im uczenie się. UWAGA, to tylko wstęp! Dalsza część artykułu dostępna jest na blogu.Przeczytaj całość »Poniżej znajdują się komentarze powiązane z tym wpisem. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
wn2001 Luty 21, 2021 Udostępnij Luty 21, 2021 Cytat 24 tryliony operacji w ciągu sekundy Przepraszam za off-topic i odświeżenie tak starego artykułu, ale może komuś się przydać, bo chyba wkradł się do tłumaczenia mały błąd - w anglojęzycznym źródle mamy "24 trillion", a to po polsku oznacza "24 biliony", czyli milion razy mniej 😉 Co i tak jest imponujące 🙂 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
ethanak Luty 21, 2021 Udostępnij Luty 21, 2021 1 minutę temu, wn2001 napisał: milion razy mniej Tysiąc... Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
wn2001 Luty 21, 2021 Udostępnij Luty 21, 2021 6 minut temu, ethanak napisał: Tysiąc... W nazewnictwie polskim między "trylionem" [18 zer] a "bilionem" [12 zer] jest jeszcze "biliard" [15 zer] 😉 Źródło: http://www.serwis-matematyczny.pl/static/st_liczby_olbrzymy.php 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
ethanak Luty 22, 2021 Udostępnij Luty 22, 2021 A to ciekawe... z bólem serca przyznaję Ci rację. Niech moim usprawiedliwieniem będzie to, że w podstawówce uczono mnie czegoś zupełnie innego i to zapamiętałem... No, wciórności, ja rozumiem że za komuny uczono nieco innej historii niż rzeczywista (np. słynne dzieło "Historia Związku Radzieckiego od XVI wieku"), ale że komuniści mieli swoją matematykę to nie wiedziałem 🙂 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Luty 22, 2021 Udostępnij Luty 22, 2021 @wn2001 dzięki, słuszna uwaga - poprawione 🙂 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »