Skocz do zawartości

Nowości i zmiany na Forbocie - dziennik zmian (changelog)

Treker

Pomocna odpowiedź

Miejsce, w którym będę informował o nowościach i zmianach na Forbocie. Jest konkretny plan, który będę stopniowo wdrażał - sporo małych rzeczy, ale są też duże projekty w planach 🙂 Temat od razu zamykam, bo chcę, aby była to forma dziennika zmian (taki changelog). Jeśli ktoś będzie miał pytanie do konkretnych rzeczy to proszę pytać w innych miejscach np. przez prywatne wiadomości.

• Lubię! 2

• Wróciliśmy do regularnych publikacji nowych treści na blogu.
  • Zautomatyzowałem wpisy na Facebooku - od teraz projekty DIY i artykuły użytkowników będą regularnie, automatycznie pojawiać się na naszym profilu. Jest tam aktualnie duża górka zaległych projektów, ale idziemy w dobrą stronę.
  • Na Facebooku pojawił się kanał nadawczy Forbota, na którym pojawiają się informacje o nowych wpisach.
  • Treści przenoszone do kosza będą cyklicznie usuwane (kiedyś był to standard, a od pewnego czasu utykały tam na wieczność).

• W działach do publikacji DIY pojawiły się instrukcje dla autorów (są powielone, aby mogły być przypięte jako ważne ogłoszenia w każdym dziale).
  • Od teraz najnowsze DIY będą pojawiały się automatycznie (po akceptacji) na blogu:

preview.png

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

• Uruchomiłem nową kategorię Koła Naukowe, w której Koła Naukowe mogą przedstawiać swoje organizacje i ich osiągnięcia. W niedalekiej przyszłości zaczniemy aktywnie pozyskiwać takie wpisy od różnych organizacji. Mam nadzieję, że będą to wartościowe informacje dla studentów. Nie było do tej pory dobrego miejsca na tego typu wpisy dlatego uruchomiłem testowo nową kategorię 🙂
  • Lubię! 2

• Wyłączyłem możliwość zakładania nowych tematów w dziale "Artykuły redakcji (blog)", bo część nowych osób przez pomyłkę zakładało tam swoje tematy z pytaniami i czekały one przez to dłużej na akceptację. Artykuły z bloga mają przypisane automatycznie swoje tematy i w nich można dyskutować o treściach z danego artykułu. Nie ma potrzeby, aby tworzyć w tym dziale nowe tematy.
  • W kilku działach dodałem dłuższe instrukcje informujące o tym, kiedy należy założyć temat w danym dziale. Analogicznie, jak wyżej, czasami nowe osoby zakładały przez pomyłkę tematy z pytaniami w działach DIY. Mam nadzieję, że takie wyjaśnienia będą rozwieją wątpliwości nowych osób.

image.png

Gość
Ten temat został zamknięty.
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.