NoroelleSaeth Napisano Sierpień 19, 2016 Udostępnij Napisano Sierpień 19, 2016 Witam. Mam taką sprawę: nie wiem jaki adapter adapter Bluetooth kupić do USB Shield od SparkFun :/ Podobno nie wszystkie działają a te których działanie jest "potwierdzone" są dostępne za granicą :/ Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
deshipu Sierpień 19, 2016 Udostępnij Sierpień 19, 2016 Nie, to my witamy! A jak brzmi pytanie? "Czy jak kupię jakiś niepotwierdzony, to będzie działać?" Nie wiemy. "Czy da się zamówić adapter zza granicy?" Tak, da się. Czy może jeszcze jakieś inne? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Chumanista Sierpień 19, 2016 Udostępnij Sierpień 19, 2016 Ja bym kupił ze 4 różne z Aliexpress po $2, któryś pewnie zadziała. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
NoroelleSaeth Sierpień 19, 2016 Autor tematu Udostępnij Sierpień 19, 2016 Myślałam że to: "nie wiem jaki adapter adapter Bluetooth kupić do USB Shield od SparkFun" wystarczy 😉 Pytanie brzmi: czy pierwszy lepszy adapter BT 2.0 będzie ok a jak nie to jaki? 😉 O ile mi wiadomo to sterowniki to tego typu dziadostwa są uniwersalne więc nie powinno być problemu, ale internety mówią że nie wszystko działa :> A pytam bo wolę uniknąć zamawiania z zagranicy - nie chce mi się czekać 2 - 3 tygodnie na coś co mogę (o ile mogę) dostać w Polsce 😉 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
Chumanista Sierpień 19, 2016 Udostępnij Sierpień 19, 2016 A dlaczego adapter Bluetooth przez USB a nie jakieś "normalne" rozwiązanie, że pozwolę sobie zapytać? A poza tym: Ja bym kupił ze 4 różne z Aliexpress po $2, któryś pewnie zadziała. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
NoroelleSaeth Sierpień 19, 2016 Autor tematu Udostępnij Sierpień 19, 2016 A dlaczego adapter Bluetooth przez USB a nie jakieś "normalne" rozwiązanie, że pozwolę sobie zapytać? Normalne tzn? A na kupowanie w ciemno wpadłam sama 😉 Pytam bo może ktoś już miał z tym styczność i może polecić coś konkretnego... Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Chumanista Sierpień 19, 2016 Udostępnij Sierpień 19, 2016 Jak chcesz tylko serial to są do tego moduły w bardzo rozsądnej cenie. Gorzej jak chcesz coś w stylu HID. Jak chcesz na przykład dźwięk to pchanie w to Arduino nie ma sensu. I tak dalej. Wszystko zależy od zastosowania. A może na przykład ESP8266 by rozwiązało problem? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
NoroelleSaeth Sierpień 19, 2016 Autor tematu Udostępnij Sierpień 19, 2016 Chcę podłączyć bezprzewodowo Dualshock 3 😉 Uznałam że USB Shield bedzie najlepszym rozwiązaniem - łatwo, szybko, i nic nie można spieprzyć (hope so) 😉 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Chumanista Sierpień 19, 2016 Udostępnij Sierpień 19, 2016 A to faktycznie USB raczej jest najlepszą opcją. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
NoroelleSaeth Sierpień 19, 2016 Autor tematu Udostępnij Sierpień 19, 2016 No ba 😉 Cóż... pozostaje mi zatem Aliexpress 😉 W każdym razie dzięki za odzew :> Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »