Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

Podoba Ci się ten projekt? Zostaw pozytywny komentarz i daj znać autorowi, że zbudował coś fajnego!

Masz uwagi? Napisz kulturalnie co warto zmienić. Doceń pracę autora nad konstrukcją oraz opisem.

Ładnie się prezentuje... I całkiem nieźle trzyma się linii, jak z jazdą po prostej?

Zaczynam żałować, że wziąłem te nieco wolniejsze silniczki, 300 z kawałkiem rpm.

Jak jest waga całego robota? Bo te 230g to same aku, tak? Nigdy ich nie ważyłem :]

Koła bardzo fajne, łatwo sie je mocuje jedynie mogły by być odrobinkę większe tzn mogły by być jeszcze o średnicy 50mm i 40mm.

Silniki są mocne, fajny moment ale kiepskawo u nich z prędkoscia. Przydały by się takie silniki z prędkościa 1300RPM.

No i całkiem tanie są.

Bardzo fajna konstrukcja. Jaki dałeś tam kontroler? Nie przewraca on się do przodu, bo nie widzę tam żadnej podpórki, czy ciężar tyłu wystarcza.

Procek to ATmega32L, mostek to L293D. Ogólnie całą elektronike miałem w domu.

Co do podpory to ma z tyłu taką kulkę 🙂. Widać to na zdjęciu trzecim.

Wrzuciłem w postaci screena, jeśli ktos będzie chciał to sobie zaprojektuje sam 😉, pozatym płytka ta nie jest najlepsza i będzie jeszcze zmieniona.

7 miejsce, spowodowane to było:

a) Progami na trasie

b) Słabym softem

c) wolnymi silnikami

Koszta to:

silniki + koła: 83zł ok.

elektronika, laminat to wszystko miałem 😉 ale myślę że razem spokojnie bym się zamknał w 120zł.

Pozdrawiam

7 miejsce, spowodowane to było:

[...]

c) wolnymi silnikami

[...]

Pozdrawiam

Czyli nie polecasz ich zakupu(myślę o LF)?

Mam dylemat miedzy nimi(zalety: cena i dostępność),a zestawem Pololu(zalety: szybkość i rozmiar, "ładność"; wady: cena trzeba ściągać z USA i nie wiedomo jak z cłem 😕 )

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...