Skocz do zawartości

maksymalny kąt obrotu serwa

leonidas123

Pomocna odpowiedź

Witam wszystkich serdecznie:)

Potrzebuję informacji na temat dwóch serwomechanizmów:

1. Serwo HS 5645 MG DIGI

2. Serwo HS-5475 HB DIGI

chodzi mi właściwie tak jak w temacie czyli o maksymalny kąt obrotu bo mam troszkę sprzeczne informacje:/ W dokumentacji napisano dla pierwszego serwa:"OPERATING TRAVEL: 40/ONE SIDE PULSE TRAVELING 400usec" i dla drugiego: "OPERATING ANGLE: 45 /ONE SIDE PULSE TRAVELING 400usec" czy to oznacza że te serwomechanizmy mają odpowiednio +-40 stopni i +-45 stopni maksymalnego wychylenia?

I jeszcze czy serwo Serwo HS-5475 HB DIGI jest programowalne? bo też ta informacja została pominięta w dokumentacji.

Ja jak badałem 3 rożne serwa to wszystkie miały taki sam kąt wychylenia czyli około (czyt. ponad) 180 stopni 🙂 Pewnie te też gdzie tyle mają 🙂

OPERATING ANGLE: 45 /ONE SIDE
(czyt. ponad) 180 stopni 🙂 Pewnie te też gdzie tyle mają 🙂

Jak na moje oko to 45+45≠180*

leonidas123, ja uważam, że będzie tak jak mówisz, ale poczekaj jeszcze na mądrzejszych ode mnie.

Mnie też to zawsze ciekawiło do jakiego kąta obraca się serwo. Zawsze w parametrach jest wymienione 60 stopni (np. przy prędkości serwa), ale znajomy miał serwa, które w jedną stronę obracały się o kąt 90 stopni, ale też takie, które tylko o 45 stopni. W sumie to jest uzależnione od potencjometru, ale takich info. też producent nie podaje.

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

No właśnie to najczęściej mnie martwi. Jak ktoś potrzebuje np. te 180 stopni to musi kupować na chybił trafił, bo znajomy się tak przejechał na tym? Skąd te informacje pobierać?

A z tymi cyfrówkami to nie jest tak, że się programuje max. kąt wychylenia?

leonidas123, mógłbyś podać link do dokumentacji, którą czytałeś, bo nie mogę żadnej znaleźć.

Proszę bardzo linki do dokumentacji:

http://www.hitecrcd.com/product_file/file/88/hs5645.pdf

http://www.hitecrcd.com/product_file/file/86/HS5475HB.pdf

Dokumentacja ze strony producenta więc godna zaufania ale jej jakość dramatyczna:/

A ja potrzebuje pewnej informacji ponieważ serwa będą wykorzystywane do budowy manipulatora więc pasuje mieć tam te 180* może deczko mniej.

Może ktoś ma takie serwomechanizmy i się wypowie?

w dokumentacji są pewnie wychylenia podane dla maksymalnych wychyleń ale takich jakie można uzyskać za pomocą radia a po podłączeniu do generatora to dwa różne serwa podłączałem i miały po 180 stopni 🙂

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.