Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

Witam wszystkich. Zajmuje się zawodowo bardziej elektryką niż elektroniką, ale sama elektryka już nie daje rady stąd tu jestem, a poza tym to Lubię to ;)

• Lubię! 2

Cześć 🙂 nazywam się Łukasz, mam 29 lat i obecnie zajmuje się analizą danych. Po wielu latach studiowania kierunków humanistycznych odkryłem jaką radość sprawia mi techniczna strona nauki. Hobbystycznie uczę się teraz fizyki oraz chcę rozpocząć przygodę z elektroniką. I tak się właśnie tutaj znalazłem 🙂 

• Lubię! 2

Witam , zajmuję się elektroniką i postanowiłem poznać możliwości Arduino , oraz wykorzystać je w praktyce , od dłuższego czasu są problemy z zakupem procesorów a ATMEGA328P jest dostępna , wiele prostych urządzeń może działać na tym procesorze

Pozdrawiam wszystkich , Robert

• Lubię! 2

Cześć jestem Paweł 40 lat. Od pewnego czasu interesuję sie smartdomem (home assistant itp) z reguły korzystałem z gotowych projektów (tzw. plug&play) jednak zauważyłem, że do pewnych rozwiązań brakuje gotowych produktów ( potrzeba posiłkowania się arduino , esp  itp). Zaczynam naukę od podstaw czyli kursy elektroniki

• Lubię! 2

@Archibald cześć Łukasz, witam na forum 🙂 Elektronika to ciekawe hobby, więc jest duża szansa, że się wciągniesz - powodzenia!

@1Robert cześć Robert, witam na Forbocie! Życzę udanych eksperymentów z Arduino w praktyce 🚀

@cuspis cześć Paweł, witam na forum - mam nadzieję, że nasze kursy będą pomocne. W razie problemów pytaj śmiało na forum.

@tojtek201312 witam na Forbocie. Przyjmij spóźnione życzenia urodzinowe 😉 Powodzenia w nauce elektroniki!

Witam, wszystkich serdecznie. Jestem raczej totalnym laikiem w sprawach elektroniki. Rozpoznaję jedynie elementy elektroniczne, umiem lutować i dysponuję podstawami wiedzy o elektryczności.

• Lubię! 2

Cześć, jestem Karol i mam 43 lata. Zawsze interesowała mnie elektronika choć jestem laikiem w tej kwestii i nigdy nie rozwinąłem tej pasji. Może teraz nadszedł ten czas? 🙂

• Lubię! 2

@qarol cześć Karol, witam na Forbocie 🙂 Mam nadzieję, że kursy Forbota będą pomocne - życzę udanych eksperymentów z elektroniką w praktyce!

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...