Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

Witam wszystkich. Mam na imię Adrian. Zainteresowałem się forbot.pl przez chęć nabycia wiedzy na temat mikrokontrolera Arduino ponieważ od niedawna uczę się c++ i myślałem żeby urozmaicić sobie tą naukę o jakiś fajny gadget.  🙂 Pozdrawiam   

• Lubię! 2

Hej 🙂

Mam na imię Rafał, lat 39 i trafiłem tu przez znalezione lekcje na YT. Ogólnie lubię majsterkować i naprawiać różne rzeczy - pasję zaszczepił mi tata, który potrafił naprawić każdą z moich zabawek a później walkmeny i inną elektronikę użytkową. Potrafię lutować i mierzyć podstawowe rzeczy multimetrem. Teraz chcę zrozumieć dla czego tak się dzieje a nie inaczej na płytce drukowanej i czemu akurat takie połączenia się pojawiają a nie inne, by być jeszcze lepszym w drobnych naprawach 🙂

• Lubię! 2

@cebi83 cześć Adrian, witam na Forbocie. Mam nadzieje, że nasze materiały będą pomocne!

@Akced witam na forum 🙂

@Rav50 cześć Rafał, witam na forum. Życzę udanych eksperymentów z elektroniką w praktyce - w razie problemów pytaj śmiało 🚀

Cześć, jestem Mateusz, mam 33 lata. Zaczynam swoją przygodę z programowaniem i mikrokontrolerami Arduino. Miałem okazję pracować ze sterownikiem i napędem z silnikiem krokowym B&R przy okazji tworzenia mojej pracy inżynierskiej - budowy modelu windy. Żałuję, że tak późno zaczynam, ale mam nadzieję, że jeszcze nic straconego. Pozdrawiam wszystkich🙂

• Lubię! 2

Witam mam 51 lat i zaciekawił mnie temat elektroniki a wiedzę chce wykorzystać w naprawach urządzeń występujących w autokarach

na początek dla Was pewnie coś łatwego- potrzebuje uruchomić silnik rolet zasilany 24 V DC 

objaw - idzie przez sekundę w jedna i drugą str i potem się wyłącza

Nie wiem od czego zacząć

• Lubię! 2

@matsaab cześć Mateusz, witam na Forbocie. Mam nadzieję, że nasze materiały będą pomocne. Powodzenia!

@Miro2000000 witam na forum 🙂 Najlepiej będzie jeśli założysz osobny temat, w którym opiszesz swój problem - tam będzie łatwiej pomóc.

@bigxon witam na forum! Życzę udanych eksperymentów z elektroniką. W razie problemów pytaj śmiało.

Witam !

Maciek z tej strony , mam 30 lat od zawsze moje życie kręci sie wokół elektroniki , pracowalem kilka lat jako "naprawiacz" telefonów 

głównie apple oraz samusng .

• Lubię! 2

@Kolumb witam na forum i potwierdzam. Nigdy nie jest za późno - życzę udanych eksperymentów z elektroniką w praktyce 🙂

@los104 cześć Maciek, witam na Forbocie i zachęcam do stałej aktywności na forum.

Witam, nazywam się Przemek mam 33 lata, niedawno zacząłem się interesować robotyką, bardzo mi się podoba sposób prezentacji kursów. Chciałbym je wszystkie przestudiować. Pozdrawiam Przemek.

• Lubię! 2

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...