Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

Dzień dobry. Mam na imię Cyprian i w wieku 44 lat jestem zupełnie zielony jeśli chodzi o elktronikę, ale że na studiach dobrze poszło mi kolokwium z niej postanowiłem obrać sobie ją jako hobby. Co z tego wyjdzie, zobaczę. Pozdrawiam wszystkich z Forum .

• Lubię! 1

Witam wszystkich bardzo serdecznie.
Kursy elektroniki FORBOT trafiły w moje ręce kiedy chciałem wtajemniczyć swoje dzieci w ten fascynujący świat.

Mam nadzieje że razem będziemy się dobrze bawić 😉  

• Lubię! 1

Dzień dobry,

Nazywam się Mikołaj i mam 12 lat. Bardzo interesuję się elektroniką, chemią, Arduino i Raspberry Pi Pico. Uczę się z kursów Forbota od (prawie) dwóch lat. Przeczytałem kurs Elektroniki poziom I i II, kurs lutowania, kurs Arduino I i II. Aktualnie czytam kurs TC.

• Lubię! 1

Cześć!
Skończyłem studia o kierunku Inżynierii Bezpieczeństwa, podczas których przez jeden semestr miałem zajęcia z Elektrotechniki, które bardzo przypadły mi do gustu. Chciałbym usystematyzować podstawy, rozwinąć swoją wiedzę w tym zakresie, szczególnie pod kątem praktycznym. Cieszę się, że trafiłem na Forbot'a. Tematy są uporządkowane w przemyślany sposób, dzięki czemu będę mógł krok po kroku wchodzić w coraz to bardziej zaawansowane tematy. 
Pozdrawiam 🙂

• Lubię! 1
(edytowany)

Hej, mam na imię Filip, mam 33 lata i nie wiem prawie nic o prądzie. Jest mi z tym wstyd więc postanowiłem to zmienić i kupić kurs podstawy elektroniki I. Już go zacząłem i mam przy okazji pierwsze pytanko: czy w analogii do wody/tamy napięcie nie powinno być mierzone jednak do dna wylotu z tamy (tak jak zaznaczyłem)? Wszak poziom wody za tamą mógłby być taki, jak narysowałem, a nie miałoby to przecież wpływu na prędkość wypływu wody zza tamy. Poziom wody za tamą mógłby być również 100km niżej, a woda nie wylatywałaby przecież przez to szybciej 🙂

image.png

Edytowano przez fylyfyly
  • Lubię! 1

Cześć!

Jestem Monika, mam 30 lat. Przez ostatnich 7 lat pracowałam jako inżynier procesu w branży AGD. Od początku listopada rozpoczęłam nową przygodę w branży automotive na zakładzie elektroniki. Wkręciłam się w świat elektroniki, dlatego tu jestem :)

• Lubię! 1

Witam Szanowne grono. Mam 49 lat, od 1995 roku zacząłem interesować się elektroniką. Po szkole mechanicznej, zrobiłem szkołę elektroniczną o specjalności elektronika ogólna. Od ponad 20 lat jestem przedstawicielem handlowym, ale z uwagi na fakt że zawód już prawie jest na wymarciu, postanowiłem wrócić do "korzeni" i zacząć na poważnie zajmować się tym co  naprawdę sprawia mi przyjemność, w myśl zasady stara miłość nie rdzewieje 😉 Aktualnie "walczę" trzeci miesiąc z zasilaczem od telewizora i widzę na własne oczy jak BARDZO doskwiera brak odpowiedniego poziomu wiedzy i praktyki. No ale jak to mówią"Nie od razu Kraków zbudowano" 😊

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...