Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

Dziendobry wszystkim! Mam na imię Adam i mam 42lata. Elektronika interesuje mnie od dawna lecz nigdy nie mogłem jej zrozumieć. Naprawiam samochody osobowe, ciężarowe, motory z problemami natury mechanicznej i elektrycznej. Chciałbym jednak ogarnąć lepiej elektronikę i znalazlem kursy Forbota. Zaciekawiło mnie to wszystko, sposób wyjaśniania, pomoce i pomyślałem: czemu nie spróbować 😁😉

• Lubię! 1

Witam wszystkich serdecznie. Jestem tu nowy. 🙂

Jestem programistą embedded, będzie już jakieś 10 lat 🙂 Programuję głównie w C, ale jak trzeba to napiszę też coś w C++. I robię to nie tylko zawodowo, ale i hobbystycznie 🙂 Więc pasja, a to chyba najlepsze co może w takim przypadku być. Prócz embedded hobbystycznie tuninguję i buduję silniki. Chciałem pracować w automotive ale nikt mnie nie chciał 😄

Prócz tego sporo czasu zmitrężyłem jako programista Android/iOS (java/obj-c/swift/kotlin). 😉

Pozdrawiam 🙂

• Lubię! 1

Cześć! Jestem Łucja i uczę się w szkole w chmurze,  mam na  koncie jedno ramię robota i dzisiaj zaczynam przygodę z lutowaniem.

Pozdrawiam😀

• Lubię! 1

Witam,

Na imię mam Janek. Przypadkiem trafiłem na kurs podstaw elektroniki dzięki niemu zainteresowałem się tym tematem.

Super  inicjatywa, zamierzam dalej eksperymentować w praktyce.

Pozdrawiam

J  

• Lubię! 1

Cześć wszystkim! Jestem Adrian, mam 31 lat i postanowiłem zacząć swoją przygodę z elektroniką - hobbistycznie 🙂 miło mi dołączyć do rodziny hobbystów i specjalistów elektroniki i mam nadzieję wiele się od was nauczyć a z czasem może i sam pomagać innym! 🙂 Pozdrawiam! 🙂

• Lubię! 1

Witam Wszystkich Serdecznie,

nazywam się Marcin, mam 42 lata, zawodowo pracuję na morzu , natomiast od około ośmiu lat buduję pewne nietypowe urządzenia związane z ciekawą fizyką - jakiej nam się do końca w dzisiejszych czasach nie prezentuje - ,  byłem i jestem inspirowany - twierdzę Największym Wynalazcą i Geniuszem na naszej ziemi jak się dotąd urodził - Nikolą Teslą. We wszystkich swoich modelach ,aby je usprawnić konieczna jest elektronika np. zamiast "motora" bazujący na rozwiązaniu szczotkowym pracuję nad rozwiązaniem bez szczotkowym i tutaj właśnie temat choćby tranzystora MOSFET-owego się pojawia. Mam nadzieję, że te dwa kursy podstaw elektroniki pomogą mi w realizacji moich projektów.  Pozdrawiam Wszystkich i życzę sukcesów w poznawaniu Elektroniki. 

• Lubię! 1

Hej.

Robert, 36 lat ;), technik-mechanik, woj. lubelskie:

Postanowiłem nauczyć się elektroniki jako:

-dodatkowe zajęcie,

-wiedza przydatna w codzienności,

-naprawa sprzętu,

-podważenie, że elektryczność to czarna magia,

-potrafię lutować i chcę znać się na elektryczności.

Mam nadzieję, że te 5 postulatów wypełnię dla siebie lepiej, niż Donald - 100 obietnic 🙂.

Pozdrawiam wszystkich Użytkowników 🖐️

Poszukuję linku do rejestracji.

• Lubię! 1

Witam wszystkich Forumowiczów w imieniu swoim i syna. W zasadzie zestaw do podstaw elektroniki zamówiłem dla niego na święta, bo widząc jak ja dłubię w telefonach i komputerach, to też go wciągnęło. Mając 10 lat myślę, że będzie to dobry początek, żeby w sposób przejrzysty pokazać mu podstawy 🙂

pozdrawiam Wszystkich 🙂

• Lubię! 1

Witam serdecznie, realizuję marzenia z dzieciństwa, zaczynam od podstaw. "Nowoczesne zabawki Elektronika w domu pracy" 1974 Wojciechowskiego to moja pierwsza lektura.

Życzę wszystkim elektryzującej przyjemności i satysfakcji płynącej z nauki i pokonywania trudności.

Jacek

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...