Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

Witam🙂

Kupiłem zestaw do podstaw elektroniki -  poziom 1 od kogoś kto "poddał się" na samym początku. Pierwsze 6 lekcji ogarnąłem na 100% (wg quizu) ale 7 zaczyna mnie przerażać... I jeszcze słaby wzrok bardzo utrudnia mi wykonywanie ćwiczeń z tak drobnymi elementami😞

• Lubię! 1

@pawel1969 witam na forum i życzę udanych eksperymentów z elektroniką w praktyce.

W razie problemów pytaj śmiało na forum - postaramy się pomóc 🙂

• Lubię! 1

Cześć, jestem Igor i mam 16 lat, chodzę do technikum informatycznego, w którym od paru miesięcy znalazłem zainteresowanie do elektroniki i budowy różnego rodzaju robotów. Na Forbocie byłem już parę razy, przeglądając kursy i poradniki, jednak dopiero teraz zauważyłem że istnieje tu takie forum. Oprócz paru małych projektów z arduino na płytce prototypowej, zbudowałem do tej pory 2 roboty. Pierwszy, posklejany na kartonie kontrolowany za pomocą zbudowanego przeze mnie kontrolera, oraz drugi ulepszony, z częściami wydrukowanymi w 3D jak i funkcją dosyć prymitywnego podążania za obiektem. Zdecydowałem się tu dołączyć ponieważ chcę poszerzać wiedzę w moim hobby, więc z góry dziękuję wszystkim którzy w przyszłości mi pomogą. 
PS. znalazłem to forum w poszukiwaniu informacji na temat LineFollowera, gdyż będę rozpoczynał prace nad takowym do konkursu, razem z moim kolegą

• Lubię! 2
(edytowany)

Witam. Nazywam się Alex, jestem nowy na Forbocie, ale też w świecie robotyki. Pewnego dnia po prostu postanowiłem zbudować robota na podstawie postaci z serii gier pt. ,,Five nights at Freddy's", i aktualnie nad nim pracuje. Jego funkcjami mają być:

•Ruszanie gałkami ocznymi za wybranym przedmiotem, za pomocą znacznika podczerwieni

•Wypowiadanie pewnej kwestii po naciśnięciu przycisku na jego plecach.

Bardzo pomogła mi ta strona i mam nadzieję, że będzie tak jeszcze przez długi okres czasu 😄

Edytowano przez zAlex111x
  • Lubię! 2
Dnia 3.04.2018 o 21:40, Treker napisał:

Na licznych forach istnieje tradycja witania się nowych użytkowników z aktualnymi członkami społeczności. Ostatnio na Forbocie pojawia się coraz więcej nowych osób - głównie za sprawą naszych kursów elektroniki. W związku z tym zakładam oficjalny temat do takich powitań. Na pewno takie miejsce sprawi, że nasza społeczność będzie jeszcze lepsza 😉

Jesteś nowym użytkownikiem?

Jeśli chcesz możesz się przywitać z innymi. Napisz czym się zajmujesz, skąd zainteresowanie elektroniką. Nad czym teraz pracujesz itd.

Witam

Jestem nauczycielem fizyki w klasach 7-8 SP. Zestawy dostałam z Laboratoriów Przyszłości i pomału wdrażam się w ten zesaw any przygotować fajną lekcję na Dzień Nauki. Mam nadzieję, że ten zestaw i materiały mi w tym pomogą

Pozdrawiam wszystkich

• Lubię! 2

@IgorPop Witaj Igor! Bardzo się cieszę, że postanowiłeś zostać z nami i rozwijać swoje hobby 😊 Zachęcam do stałej aktywności! 🚀
@zAlex111x Cześć Alex! Cieszę się, że do nas dołączasz i życzę powodzenia w projekcie! 🤩
@TataElektron Witaj Paweł! Świetnie, że razem z synem postanowiliście rozpocząć przygodę z elektroniką 🙂 Życzę powodzenia! 💪
@KJezynska Witam na Forbocie! Mam nadzieję, że kurs okaże się pomocny 😃 Zachęcam do stałej aktywności na forum! ☺️
@Abc75rjb Cześć Mateusz, cieszę się, że do nas dołączasz! Życzę powodzenia w dalszym rozwijaniu pasji 😀

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...