Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

Cześć wszystkim.

Mam na imię Kacper mam 29 lat z wykształcenia i zawodu jestem fizjoterapeutą. Chciałbym zagłębić się w temacie elektroniki w którym jestem zupełnie zielony. Mam nadzieję skorzystać z dostępnych kursów i wiedzy obecnych na forum ekspertów.

Pozdrawiam serdecznie 

• Lubię! 1

Cześć wszystkim. Elektronika jest dla mnie zupełnie obcą dziedziną ale postanowiłem poszerzyć swoje zainteresowania o programowanie i naukę podstaw elektroniki. Mam nadzieję , że uda mi się też zainteresować Arduino mojego nastoletniego syna.

Pozdrawiam serdecznie.

• Lubię! 1

Cześć wszystkim 

Właśnie dołączyłem do waszego grona, mam 46 lat i właśnie zaczynam przygodę z elektroniką z bardzo hobbystycznym podejściem, pozdrawiam wszystkich na forum.

• Lubię! 1

Dzień dobry!

Nazywam się Paweł, mam 26 lat, z wykształcenia jestem informatykiem i pracuje jako trener programowania. Od małego grzebałem w "elektrośmieciach" i rozbierałem wszelkie zdalnie sterowane samochodziki w celu pozyskania silników i konstruowania swoich własnych pomysłów - wtedy,  głównie doświadczenia na przyrodę w szkole podstawowej. Później ten temat ucichł, kiedy pojawił się u mnie pierwszy komputer stacjonarny - to on pochłonął mnie w świat programowania.

Dzisiaj "nadrabiam dzieciństwo" i dzięki kursom Forbot chcę "ogarnąć" elektronikę a na półce czekają już na mnie pierwsze mikrokontrolery Raspberry Pi... nie mogę się doczekać aż zacznę w nich grzebać!

Materiały jakie tu znajduje bardzo pomagają mi i w nauce - przez co motywacja wzrosła do 101% ;), dzięki wam bardzo!

Pozdrawiam wszystkich użytkowników forum.

• Lubię! 1
(edytowany)

Hej, tu cremmy. Hobbystycznie zajmuję się gamedevem, od lat robię różne gierki. Botland był dla mnie dawniej tylko sklepem z malinami, dzięki niemu w 2014 postawiłem swój mini-serwer, który stopniowo przenosiłem z Raspberry Pi 1, na RPi 3, a obecnie stoi na RPi 4. Obecnie mam cały koszyk różnych wariantów RPi i brak czasu żeby je jakoś wykorzystać.

Kiedy wysiadła mi stacyjka w skuterze wiedziałem, że jest to znak aby zejść z programowaniem poziom niżej i spróbować naprawić awarię w najbardziej okrężny sposób jaki się da - zrobić odpalanie przez telefon.

Edytowano przez cremmy
  • Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...