Kredek Napisano Styczeń 11, 2019 Udostępnij Napisano Styczeń 11, 2019 Witam jest to mój pierwszy projekt na forbocie, więc proszę o wyrozumiałość :). Pokażę wam jak zrobiłem swój wzmacniacz do głośnika bez dużej ilości kondensatorów a właściwie ogranicza się tylko do dwóch. A więc zaczynamy, oto co będziecie potrzebować: -Kondensatora elektrolitycznego 1000uF - Kondensatora 10uF -Potencjometru 10k x2 -Wzmacniacza LM386 A więc to jest wszystko co potrzebujecie, aby zrobić wzmacniacz. Do całego głośnika trzeba wyposażyć się w obudowę oraz głośniki i gniazdo Jack. Połączenia: Zamieszczę tutaj zdjęcie połączeń na płytce stykowej, ponieważ nikt by nie zrozumiał mojego rozpisania. Zamalowalem na nim elementy, których nie użyłem. Na dodatek dołączam zdjęcia gotowego głośnika... A tutaj gotowa obudowa: Jakość obudowy nie powala ale to w końcu diy... Dla tych co chcą zrobić wzmacniacz z przwdopodobnke lepsza jakością dźwięku to zamieszczam schemat: Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Styczeń 12, 2019 Udostępnij Styczeń 12, 2019 @Kredek, witam na forum 😉 Widzę, że to Twoje pierwsze kroki na Forbocie, oto najważniejsze informacje na start: Chcesz przywitać się z innymi członkami naszej społeczności? Skorzystaj z tematu powitania użytkowników. Opis najciekawszych funkcji, które ułatwiają korzystanie z forum znajdziesz w temacie instrukcja korzystania z forum - co warto wiedzieć? Poszczególne posty możesz oceniać (pozytywnie i negatywnie) za pomocą reakcji - ikona serca w prawym dolnym rogu każdej wiadomości. 16 godzin temu, Kredek napisał: Witam jest to mój pierwszy projekt na forbocie, więc proszę o wyrozumiałość 🙂 Zgłosiłeś ten projekt do naszej akcji rabatowej, ale niestety nie spełnia on wymagań stawianych przed projektami i opisami, które można do niej zgłaszać. Po pierwsze, opis jest zbyt krótki, po drugie, umieściłeś (słusznie) projekt w dziale DIY - Początkujący, który nie bierze udziału w tej akcji. Po trzecie, na podstawie tego opisu nie jesteśmy w stanie w żaden sposób ocenić czy faktycznie wykonałeś taki działający układ. Na zdjęciach widoczna jest tylko jakaś obudowa, a nie wiadomo co jest w środku. Podsumowując: gratuluję pierwszych prób z elektroniką i chęci podzielenia się swoim projektem. Życzę powodzenia przy budowanie kolejnych układów. Na pewno z czasem dojdziesz do większej wprawy, a tym czasem tego projektu nie możemy jeszcze uznać za DIY kwalifikujące się do tej akcji rabatowej. Z góry dziękuję za zrozumienie i życzę powodzenia przy tworzeniu kolejnych projektów 🙂 1 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź