Skocz do zawartości

Międzynarodowe Zawody Robotów ROBOTIC ARENA 2009

Pomocna odpowiedź

Napisano

W imieniu redakcji forbot.pl, zapraszam wszystkich do udziału w międzynarodowych zawodach robotów, ROBOTIC ARENA 2009.

Zawody odbędą się 28. listopada 2009r. na terenie kampusu Politechniki Wrocławskiej i obejmować będą 4 kategorie:

-sumo,
-minisumo,
-linefollower,
-freestyle

Szczegółowe informacje oraz harmonogram zawodów dostępne wkrótce na stronie

www.roboticarena.pl

Pytanie proszę kierować na podane poniżej adresy lub w tym temacie.

- KoNAR-u: [email protected]

- w-ce prezesa ds. informacyjnych: [email protected]

Zgłaszać należy się do dnia 10. listopada 2009r. do godziny 23:59 przez wypełnienie formularza zgłoszeniowego dostępnego na stronie www zawodów.

Wortal forbot.pl objął zawody patronatem medialnym.

top.png

• 2 tygodnie później...

Zapowiada się bardzo ciekawa impreza, jak widać zarejestrowane zostały aż 204 roboty.

Może się pochwalicie kto jedzie i w jakiej kategorii startuje?

Ja startuje w Linefollower, 2xMinisumo i Freestyle

A co do regulaminu: "robot nie może posiadać ostrzy i szpikulców znajdujących się powyżej powieszchni dohyo"

Niestety takie "dziwne" ograniczenia pojawiają się w regulaminie jak zawodnicy mają wpływ na organizatorów.

edit: 204 roboty - mam nadzieje że organizatorzy wymylą coś lepszego niż ten pseudo-system z zeszłego roku i połowa zawodników nie pójdzie do domu po jednej walce i kilku miesiącach przygotowań 😐

Ja mam nadzieje wystartować w kategorii Sumo (robot Krzyżyk) i jak nic się nie stanie, to będę 🙂

Do Freestyle zapisałem się z nowym Saperem, ale ja chcę tylko wziąć udział w pokazie walk nanosumo tak jak w zeszłym roku, a w jako-takim konkursie freestyle nie startuję.

Mam nadzieje (taki apel do wszystkich!), że po zawodach na diodzie będzie dużo nowych konstrukcji opisanych 😉

Ja również się zapisałem - minisumo pępek - super-niskobudżedotwy projekt, ale już mogę powiedzieć, że w czasie, w którym go robię więcej nauczyłem się niż przez cały rok zajmowania się robotyką. Jednak presja niesamowicie działa na człowieka 😉

Jako Wałbrzyskie Koło Robotyki pokażemy się z 7 line followerami i 5 minisumo + kilka robotów ludzi z naszej szkoły, którzy jak się okazało podłapali zajawkę z robotami 😃 więc z Wałbrzycha może i nawet 20 robotów będzie ;] Po RA09 mam zamiar opublikować nasze konstrukcje 😉

Ja z kolegą też jedziemy na RA a konkretnie na fallow the line, mamy w zanadrzu 4 roboty. A to nie wszystko. Wiem że z naszego koła również wyjeżdżają roboty. Opublikuje moją konstrukcje po zawodach.

• 3 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty.
  • Utwórz nowe...