Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

Wstawiłem dokładny plik ucf dedykowany do kursu, żadnego innego nawet nie pobierałem, ani nie manipulowałem w pobrany pliku. Wgranie przebiegło identycznie jak jest opisanie w kursie problem dopiero pojawił się po puszczeniu funkcji program (zielony pasek ładoował się 2 razy, wyskoczył błąd i diody zgasły) płytke w identyczny sposób widzi drugi komputer na którym, też był wcześniej pobrany sterownik. Czy powinniem wcześniej zmienić sterownik po zmianie programu na wersję 32 bitową? 

1 godzinę temu, Ketchupex napisał:

Wstawiłem dokładny plik ucf dedykowany do kursu, żadnego innego nawet nie pobierałem, ani nie manipulowałem w pobrany pliku. Wgranie przebiegło identycznie jak jest opisanie w kursie problem dopiero pojawił się po puszczeniu funkcji program (zielony pasek ładoował się 2 razy, wyskoczył błąd i diody zgasły) płytke w identyczny sposób widzi drugi komputer na którym, też był wcześniej pobrany sterownik. Czy powinniem wcześniej zmienić sterownik po zmianie programu na wersję 32 bitową? 

Cześć,

nie - nie powinieneś zmieniać sterownika. Objaw, który opisałeś jest typowy dla złej definicji pinu zegara w pliku ucf - występuje on po załadowaniu błędnej konfiguracji FPGA do układu za pomocą konfiguratora. Już kilka razy podawałeś informacje, które okazały się błędne, sądzę, że jest tak i teraz. Absolutnie nie chcę,  Cię obrażać, czy zniechęcać - jednak układy FPGA są bardziej  wymagające niż mikroprocesory (trzeba rozumieć co się robi). Chcę Ci pomóc w rozwiązaniu twojego problemu. Spróbuj zrobić to co opisał Elvis w swoim poście, jeśli to nie pomoże, to zrób to co opisałem ja - przecięcie ścieżki i załadowanie poprawnego projektu (np. z tego linku) - mówię o pliku bin:

Jeśli chcesz sam rozwiązać ten problem nie ma problemu - jeśli znajdziesz inny alternatywny sposób rozwiązania tego problemu opisz go na forum, z pewnością przyda się innym 😉

Pozdrawiam

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...