daniel89 Napisano Październik 9, 2019 Udostępnij Napisano Październik 9, 2019 Jak w temacie. Czy należy je podciągnąć rezystorem 10k do masy ? czy mogą zostać tak bez podciągnięcia jeśli używam tylko jednego wyprowadzenia PC5 ? Czy tak należy wykonać by nie było zakłóceń z odczytu na PC5 czy zostawić to luzem ? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
RFM Październik 9, 2019 Udostępnij Październik 9, 2019 Po co zewnętrzne rezystory jeśli możesz włączyć podciąganie w mikrokontrolerze? Można też ustawić port w tryb wyjściowy. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
SebaSaper Październik 9, 2019 Udostępnij Październik 9, 2019 Zostawiasz luźne Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
RFM Październik 9, 2019 Udostępnij Październik 9, 2019 8 minut temu, SebaSaper napisał: Zostawiasz luźne Chyba, że istotny jest mały pobór prądu. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
Mechano Październik 9, 2019 Udostępnij Październik 9, 2019 32 minuty temu, SebaSaper napisał: Zostawiasz luźne Na pewno? Polecam zajrzeć do tego artykułu, do punktu 2. W skrócie, przy nie używych pinach: Cytat zaprogramować pin jako wyjście i ustawić na nim 1 lub 0 zaprogramować pin jako wejście i włączyć wewnętrzny rezystor pull-up lub podłączyć zewnętrzny np. 1kΩ Co więcej, z tego samego punktu: Cytat NIGDY NIE ZOSTAWIAJ NIEPODŁĄCZONYCH PINÓW NIE ZAPROGRAMOWANYCH ! Dużo osób na tym już zęby zjadło więc nie widzę potrzeby, żeby wymyślać koło jeszcze raz. @SebaSaper Nie piszę tego, żeby ci dowalić czy coś, tylko radzę korzystać ze źródeł. Sam kiedyś taki byłem i też dostawałem takie zimne prysznice. Internet uważam za jedno z największych błogosławieństw (i przekleństw jednocześnie) naszych czasów, więc dlaczego z tego nie korzystać? 2 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
SebaSaper Październik 9, 2019 Udostępnij Październik 9, 2019 Właśnie kilka dni temu natrafiłem na post w którym było napisane że luźne przepraszam za wprowadzenie w błąd a do cb Mechano nic nie mam nie jestem z tych co jak ich poprawisz i powiesz że są w błędzie to walną focha 🙂 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »