Skocz do zawartości

Automatyczna stacja meteorologiczna z wykorzystaniem Raspberry Pi

Pomocna odpowiedź

(edytowany)

@lukaszd82 Myślę że nie ma sensu krytykować autora. Przedstawił zasadę działania urządzenia i sam fakt że zwrócił uwagę, że da się podejść do tematu inaczej już jest niezwykłym wyczynem. Sam poszperałem w sieci żeby dowiedzieć się czegoś więcej o takich urządzeniach. Kod programu prawdopodobnie jest dość prosty, ale jeżeli ciekawi Cię ten temat to polecam się w to zagłębić, spróbować zrobić swoją aranżację i kto wie może dojdziesz do czegoś lepszego 🙂 Wynajdywanie koła na nowo może mieć sens, bo przypadkiem możesz wymyślić koło szwedzkie 😄 

Edytowano przez Gieneq
(edytowany)

Nie krytykuje autora ale ideą DIY jest możliwość odtworzenia projektu. A tu na forum DIY polega na chwaleniu się tym co się zrobiło. A nie o to chodzi. W takim celu pisze się artykuły. Zwracam uwagę na istotę DIY. To jedyne forum gdzie akceptuje się DIY bez kodów, schematów, rysunków... A to jest błędne podejście. Takie jest moje zdanie. I nie tyczy się to tego projektu ale 99% zamieszczanych na tym forum. Więc nie jest to jak najbardziej uwaga tylko do autora tego tematu. Nie przyciągniecie na forum większej ilości ludzi bez zmiany podejścia.

Pliki o których wspominam, powinny być dostępne tylko dla zarejestrowanych...

A forma jak w temacie nadaje się jak najbardziej ok, ale na artykuł na Forbot.pl

Tak więc wyraziłem tylko swoje zdanie w tej kwestii. Bo to też jest istotą każdego forum.

Edytowano przez lukaszd82

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...