Skocz do zawartości

STK500

bartekwr1335

Pomocna odpowiedź

No tak mam podłączony i program się nie wgrał bo przed chwilką próbowałem na płytce stykowej.

[ Dodano: 02 Mar 10 06:40 ]

Aaa zapomniałem, bo jak nie daje zasilania to może coś być? W instrukcji STK500 pisało, że jak się zewrze styki zieloną zworką to daje zasilanie z programatora, czy USB.

Po pierwsze czy ustawiłeś poprawnie w Bascomie wybór programatora, ewentualne ścieżki dostępu do stk500.exe, skonfigurowałeś poprawnie port, ustawiłeś odpowiednio zworki na programatorze, poprawnie podłączyłeś zasilanie programatora/programowanego procesora?

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

Popraw temat ponieważ nie odzwierciedla problemu.

A ścieżki dostępu ściągałem, bo zamawiałem programator z tme i nic nie było do niego.

Po powyższym widzę, że nie masz pojęcia na temat programatora, sugeruję przeczytać instrukcję dołączoną do niego, lub poszukać informacji w google na temat konfiguracji Bascoma. Założę się, że sam nie szukałeś żadnych informacji, tylko skoro nie działa to jedynym wyjściem dla ciebie było tworzenie tematu na diodzie, odrobinę samodzielności!

• Lubię! 1

Może nie pomogę, ale powiem Ci tak: sam sobie zrób. Raczej nikomu nie chce się marnować czasu żeby robić Ci płytkę, jeśli nie wkładasz w to swojego wysiłku tylko liczysz na gotowca, poszukaj sobie tutków, poucz się sam.

A jest sens robić pcb z 6 ścieżkami? Poszukaj sobie opis złącza np. typu KANDA, połącz odpowiednio z mikroprocesorem (MOSI-MOSI, RST-RESET, SCK-SCK, MISO-MISO, VCC-VCC, GND-GND) i tyle. Wszystkie AVR'y połączysz w ten sposób, po prostu zapoznaj się z opisem poszczególnych pinów mikroprocesora, żeby zlokalizować który za co odpowiada.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.