Skocz do zawartości

Akumulatorki 1,2V 1/3AAA

Pomocna odpowiedź

Napisano

Witam

Muszę kupić akumulatorek 1,2V 1/3AAA i mam problem:

1. Jedyna firma sprzedająca takie akumulatorki jaką znalazłem to

batimex , zna ktoś może jakieś inne firmy handlujące tym towarem? Bo jakoś mi się nie uśmiecha płacić 20zł za akumulatorek który sam kosztuje 5zł :/

2. Akumulatorek ma 1,2V, 80mAh (oczywiście większa pojemność nie przeszkadza), jest w rozmiarze 1/3AAA i jedyną rzeczą która jest oprócz tego napisana to made in china.

Bo jakoś mi się nie uśmiecha płacić 20zł za akumulatorek który sam kosztuje 5zł :/

Nie rozumiem, przecież jego cena to 3,49 zł brutto, fakt, że najtańsza przesyłka kosztuje 8zł, ale nie wiem co to jest ta paczka w RUCHu. Jeśli bardzo chcesz mogę kupić ci jutro na Wolumenie taki akumulatorek i wysłać pewnie za mniej niż 8zł (jak się nie mylę to pan, który handluje akumulatorkami bierze je właśnie z Batimex'u bo tylko tam były akumulatorki, które dla mnie ściągał).

• Lubię! 1

KD93, a co taka mała pojemność? Ja mam 4xAAA 1000mAh, w Lidlu ostatnio były aku AAA 4pak, o pojemności chyba 800mAh, za niecałe 20zł. Tak swoją droga popatrz na alledrogo, bo niekiedy można kupić w miarę znośne aku w bardzo zachęcającej cenie 🙂

nie wiem co to jest ta paczka w RUCHu

Chodzi o to że paczka jest przesyłana do kiosku RUCHU, który możesz sobie sam wybrać z listy i można ją tam odebrać. Z tym Wolumenem to zobaczę, bo nie spieszy mi się z kupnem tego akumulatorka, popytam w Nowym Elektroniku i w Nikompie, w tym drugim są takie małe akumulatorki ale nie wiem czy ten rozmiar.

Luko, nie chodzi o AAA, tylko 1/3AAA, są trzy razy mniejsze jak sama nazwa wskazuje a potrzebuję taki rozmiar bo muszę go wymienić i tylko taki pasuje, poprzedni się wylał. Na Alledrogo są akumulatorki "guzikowe" i nie będą pasowały. Wymiary takiego jak potrzebuję to 10x15mm.

Bingo Sabre 🤣 Tak to jest jak się w domu nudzi, próbuje się wszystko naprawić 😉🤣 Rozebrałem całe, bo na szczęście okazało się że nie jest klejone, fajnie jest zrobione skręcanie bo jest magnesik i dwie cewki i cienki drucik jako sprężynka żeby powracało do pozycji 0 🤣 A ja myślałem że znajdę nanoserwo. Trzeba zrobić z niego linefollowera 😋

KD93, jak będziesz w Katowicach to możesz zapytać jeszcze na Plebiscytowej, i na Tysiącleciu w BNS'ie. Jeszcze zobacz w tym okropnym modelarskim na Mikołowskiej (sic), kiedyś widziałem tam coś podobnych wymiarów - być może, że nawet dokładnie tej wielkości.

Na tysiącleciu nie byłem i się nie wybieram, w razie potrzeby modelarski odwiedzę a Plebiscytowa to już ostatnia deska ratunku, przecież tam prawie nic nie ma 🙂

Trzeba zrobić z niego linefollowera 😋

Niestety ktoś już twój pomysł podkradł 🙂, widziałem na yt filmik z przerobionego takiego autka na lfr'a, jak znajdę linka to podrzucę. Daj znać czy kupować ci te akusy czy nie, bo tak czy siak będę jutro na Wolumenie.

Nie, nie kupuj. Z tym linefollowerem to żartowałem, ale jak widać ktoś się za to wziął poważnie 🤯

Byłem dzisiaj w Nikompie i Nowym Elektroniku w Katowicach, sprzedawcy patrzyli się na ten akumulatorek jak na jajo smoka 🤣 Ale w czwartek i piątek przejde się jeszcze do pozostałych sklepów i popytam.

• 2 tygodnie później...

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...