Skocz do zawartości

Problem z podwójnym klikaniem myszy

Helicer18

Pomocna odpowiedź

Podczas naciskania ppm na myszce w odpowiednim miejscu na przycisku ( sa takie dwa miejsca ) klika ona podwojnie.
Jest to szczegolnie irytujace, bo jedno z takich miejsc znajduje sie dokladnie tam gdzie klika się najczęściej. Myszka jest całkiem nowa ma około pół roku. Niestety paragon został wyrzucony zaraz po zakupie. Nie chce mi się już wierzyć, że to problem mechaniczny, ale chyba nie ma innego wyjścia. To by była już chyba moja 3 czy 4 myszka oddana na gwarancję. Staram się dbać o gryzonia, w żadnym wypadku nim nie rzucam czy uderzam, ale i tak zawsze problem z klawiaturami czy myszkami dotyka mnie. Stad pytanie co teraz z nia zrobic ?
W czym tu jest problem, zaniesc do serwisu czy probowac cos samemu?

Miałem podobny problem w myszce za 10 zł. Raz klikała kilkukrotnie a raz w ogóle. Problem rozwiązałem w połowie przelutowując przycisk z prawego na lewy(lewy zaczął działać poprawnie ale prawy już nie). 

• Lubię! 1

10 minut temu, jas123 napisał:

Miałem podobny problem w myszce za 10 zł. Raz klikała kilkukrotnie a raz w ogóle. Problem rozwiązałem w połowie przelutowując przycisk z prawego na lewy(lewy zaczął działać poprawnie ale prawy już nie). 

właśnie o tym myślałem. Zazwyczaj tanie myszki sprawiają takie problemy, ja korzystam od paru lat z gamingowej myszki hp, i wszystko jest z nią OK, tak samo z wieloma innymi myszkami które mam.

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

@Helicer18 najlepiej kup jakąś dobrą myszkę na lata, np. SPC Gear Lix, bo naprawdę nie ma sensu naprawiać jakichś tanich badziewi, a przeskok jakości z ceny 40 do 120 zł jest naprawdę ogromny. Bo nie wierzę żeby każda myszka jaką miałeś była markowa i dobra, a się psuła, gryzłeś je czy co? 😂😉 Żart oczywiście...

A co do pytania z czym problem: Najprawdopodobniej to przyczyna uszkodzonych styków w przyciskach (np. przez zbyt mocne przyciskanie), i pomoże tylko i wyłącznie wymiana styków... Chociaż, sprawdzałeś ją z innym komputerem lub laptopem? Nie sądzę żeby tak było, ale mooooże to wina ustawień systemu 😉

• Lubię! 1

Polecam myszkę Logitch MX Master, genialna sprawa zwłaszcza wykrywanie gestów 🙂 tylko nie jest to mysza za 10zł... ale będzie na lata i ma funkcję które naprawdę się przydają. Wcześniej eksperymentowałem z klawiaturami do skrótów klawiszowym, a tu w myszy jest kilka programowanych przycisków, które zmieniają swoje funkcje zależnie od tego jaki mam akurat otwarty program.

A ze stykami, jak ktoś sporo klika to i najlepsze styki się wyrobią 😞 

Edytowano przez Gieneq
  • Lubię! 1

@Cydek 😂 ja mam trypofobię, ale tylko w niektórych przypadkach, plaster miody na plastiku mnie nie rusza 😄 nie miałem na myśli dziwnego designu tej myszki, myślałem o jej skuteczności

Edytowano przez macizet