DarthBane Napisano Czerwiec 24, 2020 Udostępnij Napisano Czerwiec 24, 2020 Witajcie, Mam pytanie odnośnie komunikacji dwóch urządzeń, które wymieniłem w tytule. Dokładnie chodzi o to, że ESP32 CAM przesyła obraz w czasie rzeczywistym, natomiast Arduino Mega 2560 z modułem HC-05 steruje robotem. Chcę zbudować aplikację na MIT App Inventor, która będzie komunikowała się jednocześnie z obydwoma urządzeniami, gdyż są integralną częścią projektu. Nie mam jedynie pewności, że to zadziała, a jeśli by miało, to będę bardzo wdzięczny za informację lub podpowiedzi jak to zrobić. Nie mam tu oczywiście na myśli napisanie programu itd., tylko chodzi mi o feedback czy jest to możliwe i jakie są pułapki? Telefon, który będę używał to Redmi Note 7. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów! 🙂 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
DarthBane Lipiec 3, 2020 Autor tematu Udostępnij Lipiec 3, 2020 halloo! jest tam kto? 😞 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
szczawiosław Lipiec 6, 2020 Udostępnij Lipiec 6, 2020 Po co tam Arduino? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
DarthBane Lipiec 6, 2020 Autor tematu Udostępnij Lipiec 6, 2020 gdyż, albowiem odpowiada za sterowanie pojazdem (silniki krokowe), a że arduino niekoniecznie ogarnia wideo, to uznałem, że ESP będzie dobrym wsparciem 😉 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
SOYER Lipiec 6, 2020 Udostępnij Lipiec 6, 2020 (edytowany) @DarthBane myślę, że @szczawiosław chodziło o taką sytuację kiedy masz malucha, a chcesz pojechać na wakacje z żoną i czwórką dzieci. Kupujesz więc nowego 7-os.VANa z dużym bagażnikiem i postanawiasz jechać na wczasy na dwa samochody. Edytowano Lipiec 6, 2020 przez SOYER 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
szczawiosław Lipiec 7, 2020 Udostępnij Lipiec 7, 2020 @SOYER jaka metafora 😄 @DarthBane esp32 jest na tyle mocny że powinno samo pociągnąć transmisje + sterowanie. Jak poszukasz znajdziesz gotowe projekty na których możesz się wzorować (albo skopiować). Pewnie będzie wymagało to optymalizacji kodu ale unikniesz zbędnego komplikowania projektu i dublowania funkcji. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
DarthBane Lipiec 7, 2020 Autor tematu Udostępnij Lipiec 7, 2020 ok, dziękuję za podpowiedzi. dobrego dnia 🙂 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »