Konrad123 Napisano Luty 18, 2021 Udostępnij Napisano Luty 18, 2021 witam mam problem chciałem zrobić system sterowany za pomocą aplikacji na telefon. aplikacja sterowała by diodami rgb tak żeby kolory się zmieniały i migało wszystko napisałem kod i zrobiłem aplikacje. problem dotyczy podłączenia diod rgb do arduino nie wiem ile maksymalnie można podłączyć diod rgb do jednego pinu (nie jednego tylko 4) wiem że silnik nie można podłączać bezpośrednio do arduino. więc moje pytani brzmi ile maksymalnie można podłączyć diod rgb do 1 (4) pinów arduino. ps wiem że jakaś ilość diod spowoduje przciążenie dzieki za pomoc 🙂🙂 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
ethanak Luty 18, 2021 Udostępnij Luty 18, 2021 27 minut temu, Konrad123 napisał: ile maksymalnie można podłączyć diod rgb do jednego pinu (nie jednego tylko 4) Praktycznie jedną. Pytanie kontrolne: czy wszystkie diody mają ten sam kolor? Jeśli tak, to wzmacniacze. Jeśli nie - użyj diod adresowalnych. A dlaczego nie jednego tylko 4? Dioda RGB to 3 piny... 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Konrad123 Luty 18, 2021 Autor tematu Udostępnij Luty 18, 2021 ok dzięki czyli mogę podłączyć jedną diodę do tych pinów Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Cydek Luty 18, 2021 Udostępnij Luty 18, 2021 Jeżeli chcesz podłączać diodę bezpośredni do pinu to tak. Jeżeli jednak nie chcesz robić tego bezpośrednio możesz podpiąć ich bardzo dużo (chodzi mi o podłączenie przez tranzystor lub MOSFET) 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
Konrad123 Luty 22, 2021 Autor tematu Udostępnij Luty 22, 2021 dzięki 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »