Wojtek65 Napisano Kwiecień 3, 2021 Udostępnij Napisano Kwiecień 3, 2021 Witajcie Jeżeli tak to jak się nazywa podziękował Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
ethanak Kwiecień 3, 2021 Udostępnij Kwiecień 3, 2021 Zapomniałeś powiedzieć, na czym toto ma działać (Windows? Raspberry czy jakiś Linux? Mac?) Dedykowanej biblioteki jako takiej nie ma, ale oprócz ustawienia parametrów portu (różne dla różnych systemów) wszystko dalej można zrobić zwykłymi read/write. Tutaj masz przykład. Natomiast jeśli zamiast C użyjesz C++ - to owszem, taka biblioteka istnieje i stanowi część frameworku Qt. Gdzieś na Forbocie był nawet kurs i przykłady właśnie na obsługę seriala... Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Wojtek65 Kwiecień 3, 2021 Autor tematu Udostępnij Kwiecień 3, 2021 No fakt strzeliłem babola. Na Widowsie:)) Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
ethanak Kwiecień 3, 2021 Udostępnij Kwiecień 3, 2021 Przed chwilą, Wojtek65 napisał: Na Widowsie No to tutaj nie pomogę. A na pewno musi być to C a nie C++? Albo jakiś Python (w Pythonie to jedna linijka)? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
Wojtek65 Kwiecień 3, 2021 Autor tematu Udostępnij Kwiecień 3, 2021 O C mam jakieś pojęcie blade ale zawsze, a myślę o apce pt. Własny port szeregowy dla Arduino Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
PiotrekEl Kwiecień 3, 2021 Udostępnij Kwiecień 3, 2021 (edytowany) W poprzednim temacie w którym pytałeś o porty szeregowe Treker Podał Ci linki w których masz prawie wszystko opisane. Poza tym dobrze jest włożyć odrobinę wysiłku i wpisać pytanie najpierw w google. Jak zaczniesz coś sam robić to wtedy ludzie widząc że jakiś wysiłek włożyłeś w rozwiązanie problemu chętniej Ci pomogą. Edytowano Kwiecień 3, 2021 przez PiotrekEl 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
ethanak Kwiecień 3, 2021 Udostępnij Kwiecień 3, 2021 4 minuty temu, Wojtek65 napisał: myślę o apce pt. Własny port szeregowy dla Arduino To lepiej Python. I tak Ci się któregoś dnia przyda, a w sumie czas poświęcony na naukę podstaw Pythona będzie krótszy niż czas poświęcony na apkę w C (tu "blade pojęcie" nie wystarczy) i użeranie się z jakimś WinApi. No, ale to Ty wybierasz. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »