Skocz do zawartości

Golang czy python

Pomocna odpowiedź

A to może zastanów się do czego Ci to potrzebne, albo jakie jeszcze masz hobby dodatkowo. Ja po wielu latach właśnie wracam do programowania, a wybór Pythona podyktowany jest tym, że w mojej branży to bardzo użyteczne narzędzie i właściwie standard programistyczny.

Wymyśl sobie jakąś prostą aplikację lub skrypt, który będzie miał na celu ułatwić ci coś.
Wybierz sobie jakiś język w którym będzie najprościej coś takiego stworzyć i spróbuj to napisać.
Nie przypasuje ci język - spróbuj innego 😉

• Lubię! 2

Myślałem aby spróbować popracować nad jakąś aplikacją ale nie wiek czy python nadaje się do aplikacji ftp czy wideo konferencji albo coś innego ułatwiającego życie. Interesuje się też ardiuno i raspberry pi ale nie mam pojęcia o elektronice.

Dnia 14.04.2021 o 18:09, Michal88 napisał:

Myślałem aby spróbować popracować nad jakąś aplikacją ale nie wiek czy python nadaje się do aplikacji ftp czy wideo konferencji albo coś innego ułatwiającego życie. Interesuje się też ardiuno i raspberry pi ale nie mam pojęcia o elektronice.

w pythonie to zrobisz. Sporo apek na rpi jest w pythonie, więc w razie potrzeby masz czym się inspirować. 

• 7 miesiące później...

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...