Michal88 Napisano Kwiecień 14, 2021 Udostępnij Napisano Kwiecień 14, 2021 Chciałbym hobbystycznie pouczyć się jakiegoś języka programowania możecie doradzić czy wybrać golang czy pythona. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
deshipu Kwiecień 14, 2021 Udostępnij Kwiecień 14, 2021 Why not both? Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Leander Kwiecień 14, 2021 Udostępnij Kwiecień 14, 2021 A to może zastanów się do czego Ci to potrzebne, albo jakie jeszcze masz hobby dodatkowo. Ja po wielu latach właśnie wracam do programowania, a wybór Pythona podyktowany jest tym, że w mojej branży to bardzo użyteczne narzędzie i właściwie standard programistyczny. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Overwatch Kwiecień 14, 2021 Udostępnij Kwiecień 14, 2021 Wymyśl sobie jakąś prostą aplikację lub skrypt, który będzie miał na celu ułatwić ci coś. Wybierz sobie jakiś język w którym będzie najprościej coś takiego stworzyć i spróbuj to napisać. Nie przypasuje ci język - spróbuj innego 😉 2 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
Michal88 Kwiecień 14, 2021 Autor tematu Udostępnij Kwiecień 14, 2021 Myślałem aby spróbować popracować nad jakąś aplikacją ale nie wiek czy python nadaje się do aplikacji ftp czy wideo konferencji albo coś innego ułatwiającego życie. Interesuje się też ardiuno i raspberry pi ale nie mam pojęcia o elektronice. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
deshipu Kwiecień 14, 2021 Udostępnij Kwiecień 14, 2021 Jak chcesz robić rzeczy w przeglądarce, to najlepiej jednak JavaScript albo coś pokrewnego. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Michal88 Kwiecień 14, 2021 Autor tematu Udostępnij Kwiecień 14, 2021 Nie chce webówki Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Michal88 Kwiecień 15, 2021 Autor tematu Udostępnij Kwiecień 15, 2021 A czy robił ktoś jakieś komercyjne projekty na raspberry pi lub arduino? Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Inari Kwiecień 21, 2021 Udostępnij Kwiecień 21, 2021 Dnia 14.04.2021 o 18:09, Michal88 napisał: Myślałem aby spróbować popracować nad jakąś aplikacją ale nie wiek czy python nadaje się do aplikacji ftp czy wideo konferencji albo coś innego ułatwiającego życie. Interesuje się też ardiuno i raspberry pi ale nie mam pojęcia o elektronice. w pythonie to zrobisz. Sporo apek na rpi jest w pythonie, więc w razie potrzeby masz czym się inspirować. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Ruby Grudzień 13, 2021 Udostępnij Grudzień 13, 2021 @Michal88 Odkopuje 😄 Z Ciekawości co wybrałeś? Bo jeśli zastanawiasz się dalej to Ja polecał bym pójście w Python/Rust zamiast GO Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Michal88 Grudzień 16, 2021 Autor tematu Udostępnij Grudzień 16, 2021 (edytowany) Python c++ i sublime text Tylko python bez Django Flask Edytowano Grudzień 16, 2021 przez Michal88 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Michal88 Grudzień 16, 2021 Autor tematu Udostępnij Grudzień 16, 2021 Zainteresowałem się pythonem do testowania oprogramowania Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź