VisaTesson Napisano Lipiec 17, 2021 Udostępnij Napisano Lipiec 17, 2021 Witam serdecznie, wiadomo nie od dziś, że najważniejsza jest praktyka i doświadczenie. Ale mam do was moi drodzy pytanie, interesuje się ogólnie informatyką, elektroniką ale z zawodu jestem mechanikiem a pracuję jako kierowca autobusu. Jako, że chce Sobie zapewnić alternatywę w postaci umiejętności lutowania, wiedzy z zakresu elektroniki chciałbym zrobić Sobie kwalifikacyjny kurs zawodowy 2-letni, taka dawna zawodówka. Jako iż nie ma kierunku elektroniki a są np. Technik Elektryk albo Mechatronik to chciałbym się dowiedzieć co będzie najbardziej zbliżone i co byście bardziej polecili. Pozdrawiam 🙂 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
H1M4W4R1 Lipiec 23, 2021 Udostępnij Lipiec 23, 2021 Mechatronik to połączenie elektroniki i mechaniki. Znajomy kończył na polibudzie i jako pracę inżynierska robił jakieś urządzenie na Arduino. Elektryk to głównie 230V, ewentualnie skrętka. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
SOYER Lipiec 23, 2021 Udostępnij Lipiec 23, 2021 @VisaTesson cześć, jeśli chcesz rozwijać pasję, to rób przez te dwa lata kolejne kursy forbota, jeśli chcesz mieć alternatywę dla obecnego zawodu, zrób kurs spawacza, albo operatora koparki. To tak pół żartem, pół(większe) serio. Większy fun przy pierwszej opcji. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
H1M4W4R1 Lipiec 23, 2021 Udostępnij Lipiec 23, 2021 (edytowany) 43 minuty temu, SOYER napisał: kurs spawacza Z tym się zgodzę... Chociaż jak masz wysoką kreatywność to wystarczy domowy kurs spawacza i spawanie fikuśnych ram 😉 (ta druga połowa to bardziej żartem) Edytowano Lipiec 23, 2021 przez H1M4W4R1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
_LM_ Lipiec 23, 2021 Udostępnij Lipiec 23, 2021 Tia już widzę jak spawacz z kilkuletnim stażem buduje elektronikę, jeden z gorszych zawodów jeśli chodzi o zdrowie. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
VisaTesson Lipiec 28, 2021 Autor tematu Udostępnij Lipiec 28, 2021 Dnia 23.07.2021 o 19:14, SOYER napisał: @VisaTesson cześć, jeśli chcesz rozwijać pasję, to rób przez te dwa lata kolejne kursy forbota, jeśli chcesz mieć alternatywę dla obecnego zawodu, zrób kurs spawacza, albo operatora koparki. To tak pół żartem, pół(większe) serio. Większy fun przy pierwszej opcji. Pracowałem kiedyś w Stoczni jako monter rurociągów, delikatnie mówiąc mam dość spawania 😄 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
H1M4W4R1 Lipiec 28, 2021 Udostępnij Lipiec 28, 2021 55 minut temu, Zero napisał: W ogóle, bracie, jeżeli nie masz na utrzymaniu rodziny, nie grozi ci głód, nie jesteś Tutsi ani Hutu i te sprawy, to wystarczy, że odpowiesz sobie na jedno zajebiście, ale to zajebiście, ważne pytanie: co lubię w życiu robić. A potem zacznij to robić. Czeka mnie aktualizacja tapety 😉 Popieram, studia to w 90% strata czasu (przynajmniej z mojej perspektywy). Aktualnie praktycznie całe wolne finanse pakuję w moją pasję, która niestety jest droga, bo lubię tworzyć i przy tym poznawać nowe technologie. Taki non-routine-maker. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »