Le_Bee Napisano Maj 19, 2010 Udostępnij Napisano Maj 19, 2010 Witam serdecznie, Przed chwilą udało mi się napisać mały program do wyświetlania na LCD znaków wpisanych z klawiatury PC. Teraz zastanawiałem się jak przerobić treść programu, aby to co znajdowało się na LCD zapisać do zmiennej, co pozwoliłoby mi później odczytać dane w dogodnym momencie. Jak realizujecie takie programy? Pozdrawiam, Le_Bee Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Sabre Maj 19, 2010 Udostępnij Maj 19, 2010 Danych z lcd się nie odczytuje! Jak już coś wyświetlasz na wyświetlaczu to musisz to przechowywać w jakiejś zmiennej, abyś mógł wielokrotnie to wyświetlać. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Le_Bee Maj 19, 2010 Autor tematu Udostępnij Maj 19, 2010 Sabre: Dzięki, a masz jakiś pomysł jak zrobić, aby każda kolejny znak jaki bedzie nadawany z klawiatury był dodawany do tablicy? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Sabre Maj 19, 2010 Udostępnij Maj 19, 2010 Nie napisałeś podstawowej rzeczy, w jakim języku chcesz to oprogramować, jaki mikrokontroler, i tak naprawdę do czego ma to służyć. Jak dużo znaków ma pamiętać. PS. Dlaczego mam wrażenie, że to podchodzi pod elektroniczny piórnik? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
Le_Bee Maj 19, 2010 Autor tematu Udostępnij Maj 19, 2010 Bascom, atmega8, po prostu chce się nauczyć kilka rzeczy 🙂 Piórnik? Co masz na myśli? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Sabre Maj 19, 2010 Udostępnij Maj 19, 2010 Od nauki masz kursy, były w EdW, są na necie, jest książka Marcina Wiązani. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
KD93 Maj 19, 2010 Udostępnij Maj 19, 2010 Piórnik? Co masz na myśli? Pewnie to, albo to 😉 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »