Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

Napisano

Witam. Ja mam pytanie nie dotyczące tego robota. Napisałeś, że foty są z programu Autodesk Inventor. Chciałem ściągnąć sobie i obejrzeć ten program. Ale wszystkie wersje w necie jakie znalazłem są płatne. Skąd masz ten program? Kupiłeś?

Z góry dziękuje za odpowiedź.

Komentarz dodany przez: Nawyk

Temat wydzieliłem - odnosi się do tego robota:

https://www.forbot.pl/forum/topics7/sumo-robot-rico-vt3463,25.htm

Albo kupisz, albo z uczelni dostaniesz, innej możliwości na posiadanie legalnie tego programu niestety nie ma.

Projektem robota zajmował się nes86 nie mam pojęcia jaką on ma wersję inventora i skąd 😉

@rasta, mój wydziałowy mail jest w domenie et.put.poznan.pl eh 😉

Cóż, widać była stolica jest bardziej przyjazna dla studentów :]

nazwisko.imię[at]student.pk.edu.pl

W każdym razie jak już sobie tak offtopujemy, to polecam każdemu (kto jeszcze lub już może 😃) założyć sobie taki e-mail, Windowsy, Visual Studio, oprogramowanie Autodesku, tysiące możliwości na posiadanie choć niewielkiego procenta oryginalnych produktów :]

Offtopując dalej, to domeny edu.pl można zarejestrować na nazwie - ciekawe tylko czy trzeba potwierdzać, że domena jest rejestrowana na placówkę edukacyjną.

A co do Windows'ów, to zależy chyba nie tyle od domeny co od uczelni.

Ok, teraz można sobie "offtopować" na ten temat do woli 😉

Jestem ciekaw czy znacie jeszcze jakieś namiary/sposoby na darmowe programy przydatne zwłaszcza w robotyce 😉

W kwestii Windowsów - jest taka umowa między Microsoftem a uczelniami, która nazywa się "msdn Academic Alliance"; umożliwia darmowy, dla zarejestrowanych w tej usłudze studentów, dostęp do Software Center tej firmy. Można pobrać niemal każdy soft wyprodukowany przez Mikromiękkich; nie udało mi się tylko dostać Office'a w pełnej wersji (można pobrać jako oddzielne pliki instalacyjne Access'a, OneNote'a i kilka innych programów wchodzących w skład pakietu).

Prawdopodobnie mamy dostęp do tych samych programów, bo studiujemy na tej samej uczelni a i kierunki podobne.

Właśnie dziwne jest to, że nie można ściągnąć word'a, excel'a czy power pointa. A poza MS, chyba nie ma studenckich licencji na labview i matlaba.

Ja na Pol.Śl w Gliwicach, miałem też tylko dostęp do windowsów wszystkich, office`a nie było pełnego. Do tego Inventor, Solid Edge, Statistica 8 - to tyle z poza mikromiętkich produktów.

Offtopując dalej, to domeny edu.pl można zarejestrować na nazwie - ciekawe tylko czy trzeba potwierdzać, że domena jest rejestrowana na placówkę edukacyjną.

A co do Windows'ów, to zależy chyba nie tyle od domeny co od uczelni.

Rejestracja domeny edu.pl i tak nic nie da, co z tego że uda Ci się zarejestrować na stronie Autodeska, jak soft i tak będzie w rzeczywistości nielegalny.

Matlab jakoś do dostania jest, pamiętam, że coś takiego mi wspominali na początku studiów, kiedy to człowiek był zainteresowany trochę innymi nowościami na temat studiów :]

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...