Skocz do zawartości

[8 pin] STM32G030j6m6 jak podłączyć do programatora?

BlackJack

Pomocna odpowiedź

Masz piny PA13 (SWDIO) i PA14 (SWCLK), do których podłączasz się przez programator SWD (osobiście preferuję BlackMagicProbe, bo działa ze wszystkim, ale STLink też działa). Oprócz tego do programatora doprowadzasz zasilanie i masę z procesora. W CubeIDE w programie inicjujesz program z obsługą SWD, a pin BOOT0 podciągasz do masy przez rezystor 10k. Przy wszystkich STM32, z którymi pracowałem to działało.

U mnie interfejs przyłączeniowy zwykle wygląda tak:
1825745148_Schematic_USBEncryptionModule_2022-06-30.thumb.png.26846e36019f6b86d49667a9d9961386.png

Tylko nie wiem jak zachowa się BOOT0 (PA14). Po resecie ustawia się jako BOOT0, a dopiero załadowanie programu przełącza go w SWD, ale z tego co wiem SWD resetuje mikrokontroler programowo informując go, by włączył się w trybie bootloadera.

• Pomogłeś! 1

Dnia 30.06.2022 o 20:22, H1M4W4R1 napisał:

Tylko nie wiem jak zachowa się BOOT0 (PA14). Po resecie ustawia się jako BOOT0, a dopiero załadowanie programu przełącza go w SWD.

BOOT0 jest nieaktywny, chyba, że go sobie włączysz w option bytes.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.