Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

(edytowany)

No to niestety w.cz nie lubi się z płytkami stykowymi ze względu na wiele dodatkowych pojemności. Możesz zrobić tak: wzmacniacz mocy (ten z układem scalonym) pozostaw na stykówce a układ w.cz możesz spróbować zlutować w pająku. Co do samego układu: jest to bardzo prosty odbiornik, trudno powiedzieć czy to w ogóle ma szansę działać nawet przy poprawnym zmontowaniu. Sam kiedyś szukałem odbiorników tranzystorowych ukf 😉 Poszukaj czegoś prostszego i pewniejszego w działaniu np: 

Edytowano przez _LM_
  • Lubię! 2
(edytowany)

@Treker w końcu przyjdzie czas że radio będzie nadawało tylko w DAB i wtedy nie będzie szans na takie eksperymenty 😕 na LW tylko PR1 można złapać. Podejrzewam że prędzej czy później ten zakres zamilknie a przecież radio AM to był kiedyś taki żelazny punkt niemal każdego elektronika. 

Edytowano przez _LM_
(edytowany)
13 godzin temu, _LM_ napisał:

@Treker w końcu przyjdzie czas że radio będzie nadawało tylko w DAB i wtedy nie będzie szans na takie eksperymenty 😕 na LW tylko PR1 można złapać. Podejrzewam że prędzej czy później ten zakres zamilknie a przecież radio AM to był kiedyś taki żelazny punkt niemal każdego elektronika. 

Mam nadzieję, że tak nie będzie. O ile przejście na telewizję cyfrową miało sens, o tyle cyfrowe radio ma dość dużo wad. Wyparcie AM było naturalne ze względu na jakość dźwięku. Osobiście mam nadzieję, że DAB nie wyprze FM. Gdy szukam lepszej jakości dźwięku to mogę uruchomić sobie streaming. Jak nie mam zasięgu, to pewnie i tak w tym miejscu FM się lepiej sprawdzi niż DAB. Ale to tylko moje przemyślenia...

Edytowano przez pmochocki
  • Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...