Skocz do zawartości

Robotic Tournament 2023

Alvedro

Pomocna odpowiedź

(edytowany)

Nie wiem jak to będzie wyglądało tutaj, głównie ze względu na ilość miejsca, ale często przy tego typu zawodach są też stoiska firm, które reklamują swoje przykładowo zajęcia z robotyki dla dzieci i mają ze sobą cały sprzęt, jakieś zestawy, lego technic itd., są animatorzy i wtedy dzieci mają też co robić, chociaż często też widywałem dzieciaki wpatrujące się po prostu w zmagania robotów mini sumo, obstawiające kto tym razem wygra, także tak czy inaczej myślę, że będą miały fun. 😄

Edytowano przez Alvedro

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

Marne niestety. To być może była impreza otwarta, ale zupełnie się tak nie prezentowała.

Brak jakiejkolwiek informacji na budynku szkoły od widocznej strony, dopiero przy samym wejściu. Jakbym nie wiedział gdzie iść, to musiałbym korzystać z nawigacji nawet przy samej szkole.

W środku to wyglądało jak wielka improwizacja. Kącik dla dzieciaków, tragedia krótko mówiąc. 

Zabrałem synów pooglądać jakieś roboty, pojazdy, roboty z lego. Wyszliśmy zniesmaczeni po 0.5h i obejściu całego terenu. Chyba źle zrozumiałem intencje organizacji takiego wydarzenia.

Być może dla uczestników i organizatorów fajna impreza, dla zainteresowanych ciekawe doświadczenie, dla przypadkowej publiczności, dzieci, totalna klapa.

Oj, to mnie zaskoczyłeś. Zawody w Rybniku zawsze cieszyły się dobrą opinią. Jak będziesz miał szansę odwiedzić zawody w innym mieście to sprawdź dla porównania, ale większość wydarzeń tego typu jest do siebie podobnych.

20 minut temu, SOYER napisał:

Zabrałem synów pooglądać jakieś roboty, pojazdy, roboty z lego.

To wszystko właściwie było, czego więcej się spodziewałeś? Bierzesz pod uwagę to, że byłeś na imprezie, która reklamuje się jako Międzynarodowy Turniej Robotów, a nie piknik robotyczny dla dzieci? Nie wiem w jakim wieku są Twoi synowie, ale widziałem młodych zawodników, którzy brali udział w kategoriach X-lego i dobrze się przy tym bawili, nawet widziałem, że kilkoro z nich wychodziło po nagrody, może za kilka lat będą mogli wziąć czynny udział i wtedy będziesz na to patrzył trochę inaczej?

Ja osobiście dobrze wspominam to wydarzenie, ostatni raz byłem tam w okolicach 2014 roku i byłem w szoku do jakich rozmiarów to się rozrosło, a szczególnie mam tu na myśli fakt, że "międzynarodowy" to nie tylko przyciągający uwagę slogan, a stan faktyczny, o czym mogą świadczyć chociażby wyniki poszczególnych kategorii, które można sobie sprawdzić tutaj, a także to zaskoczenie wśród obsługi turnieju, kiedy w końcu ktoś na ich pytanie po angielsku, odpowiedział w języku polskim. 🙂 Były jakieś drobne opóźnienia i niedociągnięcia, ale przy takiej skali ciężko, żeby ich nie było w ogóle, ważne, że były na bieżąco likwidowane, jak chociażby początkowe ustawienie zworek na pilotach do startu robotów x-sumo w tej samej (domyślnej) pozycji, co skutkowało włączaniem/wyłączaniem/programowaniem robotów na kilku ringach jednocześnie.

• Lubię! 1

Tak jak napisałem, chyba źle do tego podszedłem. Spodziewałem się trochę czegoś innego. Pamiętając, że to głównie turniej i konkurs, postawiłbym również na przyciągnięcie dzieciaków i ich rodziców. Potencjał jest ogromny, temat ciekawy, ambicje rodziców, ogromna przestrzeń do prezentacji, kadra szkolna i uczniowie tej szkoły, wyposażenie szkoły.

Moim zdaniem zmarnowana szansa, tym bardziej, że teraz jest czas kiedy uczniowie ósmych klas wybierają szkołę średnią. 

@Alvedro Mam synów w wieku 11 i 5 lat, byli całkowicie zawiedzeni. Mam też córkę która kończy w tym roku szkołę podstawową. Szkołę ma już wybraną raczej, jednak nawet ona powiedziała, że nudy😁.

Ja sam to bym tam spędził cały dzień😁😁😁👍, na pewno byłby to ciekawy dzień.

Jednak moim zdaniem potencjał mocno zmarnowany.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.