Skocz do zawartości

Prenumerata miesięcznika Elektronika dla Wszystkich

Szern

Pomocna odpowiedź

Dzień dobry,

Tak mnie natchnęło na jakieś czasopismo elektroniczne. Pogrzebałem w sieci i zainteresowało mnie Elektronika dla Wszystkich. Postanowiłem od razu rzucić się na prenumeratę. W formie elektronicznej, z papieru czytam sporadycznie. Korzystam z księgarni Nexto, mam tam wykupione konto premium itp. Mają tam prenumeratę czasopism. Więc kupiłem roczną prenumeratę w Nexto.

Właśnie dostałem czerwcowy numer (w formacie pdf). Czytam i widzę zajawki linkujące do artykułów online. Co więcej, czytam początki artykułów i linki do ich dalszego ciągu. Jednak dalsza lektura wymaga posiadania kodu prenumeraty.

Piszę do redakcji czasopisma i otrzymuję odpowiedź, że taki kod otrzymują jedynie prenumeratorzy, którzy kupią prenumeratę bezpośrednio u nich. Cena nie jest killerem - wychodzi to kilka dych drożej niż w Nexto, gdzie mam rabaty. No, ale kupiłem prenumeratę, ale nie mogę przeczytać całych artykułów.

Piszę do Nexto. Za dosłownie pięć minut dostaję zwrot za prenumeratę, bez cudów i bez gadania. Powinienem być zadowolony, prawda?

No, ale nie jestem. Kupuję prenumeratę i mam dostęp zaledwie do części czasopisma (w szczególności nie mam dostępu do większości działu DIV). I nie bardzo wiem do kogo mam mieć pretensję: do Nexto, że nie poinformowało mnie, że nie kupuję całej prenumeraty, do Elektroniki dla Wszystkich, która sprzedaję niepełną prenumeratę przez pośredników, czy do siebie, że nie sprawdziłem wszystkiego dokładnie (chociaż sprawdzałem sporo i nigdzie nie było informacji o takiej sytuacji).

Opisuję sytuację raczej ku przestrodze. Wielkiego żalu nie mam, zwrot dostałem, mogę sobie kupić pełną.

Lekki niesmak pozostał. Jak sądzicie, czy to jest normalne, a ja jestem gapa, czy jednak jest to mało poważne traktowanie klienta?

• Lubię! 1

Logiczne się wydaje , że to ich wina. A na pewno tych co 'piszą' Elektronikadla wszystkich. Jak widać nie jest dla wszystkich.

Jak kupie gazetę w kiosku to też będzie obcięta i muszę wysłać kod , aby mi  dosłali brakujące strony ? 

Klijent jest zmuszany do sprawdzania wszystkiego, chociaż to oni żyją dzieki kliemtom. Parodia.

W "EdW" dużo się zmieniło w ostatnim czasie i to nie koniecznie na lepsze. Ja po około dwudziestu laty ciągłej prenumeraty, nie przedłużyłem jej w ubiegłym roku. Wprowadzono między innym część materiałów dostępnych tylko dla prenumeratorów, którzy opłacili prenumeratę bezpośrednio w wydawnictwie AVT. Zapewne do tych materiałów nie miałeś dostępu.

Co do samej "EdW" obecnie większość materiałów to przedruki z zagranicznej prasy dla elektroników. W dodatku wyglądają one jakby były one tłumaczone translatorem. Piszę w odniesieniu do "EdW tuż po zaistniałych zmianach. Jak wygląda to obecnie nie wiem.

Kontynuacją "EdW" jest nowe czasopismo Zrozumieć Elektronikę.

• Lubię! 2

23 godziny temu, Christophorus napisał:

W "EdW" dużo się zmieniło w ostatnim czasie i to nie koniecznie na lepsze. Ja po około dwudziestu laty ciągłej prenumeraty, nie przedłużyłem jej w ubiegłym roku. Wprowadzono między innym część materiałów dostępnych tylko dla prenumeratorów, którzy opłacili prenumeratę bezpośrednio w wydawnictwie AVT. Zapewne do tych materiałów nie miałeś dostępu.

Co do samej "EdW" obecnie większość materiałów to przedruki z zagranicznej prasy dla elektroników. W dodatku wyglądają one jakby były one tłumaczone translatorem. Piszę w odniesieniu do "EdW tuż po zaistniałych zmianach. Jak wygląda to obecnie nie wiem.

Kontynuacją "EdW" jest nowe czasopismo Zrozumieć Elektronikę.

Jestem Ci bardzo wdzięczny za podpowiedź. Nie wiedziałem, że Piotr Górecki wydaje czasopismo, bardzo cenię jego teksty.

Przeglądnąłem Zrozumieć Elektronikę i tak, to jest doskonała opcja dla mnie. Dziękuję!

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay